Ο Νίκος Τζανάκης στο Λατώ fm: Τα μέτρα πλέον δεν αποδίδουν, χρειάζονται αλλαγές – Μικρή αποκλιμάκωση κρουσμάτων μετά τις 25 Απρίλη «λένε» τα μαθηματικά μοντέλα

«Τα περιοριστικά μέτρα πλέον σίγουρα δεν αποδίδουν, χρειάζονται αλλαγές, να επιτρέπεται ο κόσμος να βγαίνει στο λιανεμπόριο ή σε εξωτερικούς χώρους αναψυχής», δήλωσε ο Λασιθιώτης Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νίκος Τζανάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, κάνοντας λόγο για σταδιακή μικρή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 25 Απριλίου σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα της ομάδας του, παραμένοντας ωστόσο στα επίπεδα των 1.400-1.500 την ημέρα. 

«Είμαστε στην περίοδο της κορύφωσης και στην Κρήτη, εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχουν άλλες τέτοιες μέρες σε αριθμό κρουσμάτων», ενώ τόνισε ότι «ο πολύς κόσμος τηρεί τα μέτρα, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει ο κόσμος, δεν ξέρω εάν υπάρχει μετάλλαξη και πιο μεταδοτική ή εάν συμβαίνει κάτι άλλο. Με προβληματίζει και ότι μπήκε στο ‘χορό’ και η Θεσσαλονίκη».

Για το άνοιγμα της εστίασης τόνισε ότι «ενδεχομένως αν το κάνουμε αυτό να βελτιωθεί η εικόνα, κανείς όμως δεν το ξέρει,  βγαίνοντας ο κόσμος έξω ίσως και να μειώνεται η μεταδοτικότητα ενδεχομένως…».

Όπως είπε, «εάν μια περιοχή έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα θα μπορούσαν να ανοίξουν εκεί οι δραστηριότητες, στο Λασίθι π.χ. θα μπορούσαν να γίνουν βήματα ανοίγματος». 

Τα self tests όπως είπε «εάν οργανωθούν σωστά, βεβαίως και θα βοηθήσει, τα κρούσματα θα βρίσκονται, θα απομονώνονται και θα μειώνεται η μεταδοτικότητα».

Για το άνοιγμα του τουρισμού, τόνισε πως «περιμένουμε να λειτουργήσει με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν πέσει τα κρούσματα, ενώ οι τουρίστες που θα έλθουν πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, πιστεύω να εξελιχθεί καλά αλλά κανείς δεν ξέρει με τον ιό αυτόν που έχουμε μπλέξει τι θα γίνει».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com