Στ. Αρναουτάκης: «Διεκδικούμε την στήριξη της Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες και πόρους και την επόμενη περίοδο»

Η Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να διεκδικεί πόρους και αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τον προϋπολογισμό του 2024.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σημείωσε πως η αυτοδιοίκηση μέχρι τώρα κάτω από αντίξοες συνθήκες και κρίσεις, «είναι παρούσα και διεκδικεί να επιτύχει περισσότερα από την κεντρική εξουσία». Ζήτησε πραγματική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, αίτημα που θα αποτελεί διαρκή στόχο και το επόμενο διάστημα. «Είναι το κορυφαίο ζήτημα για την Αυτοδιοίκηση, γιατί χωρίς πόρους δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν είναι μόνο οι ευρωπαϊκοί πόροι, αλλά πρέπει να υπάρχουν και εθνικοί πόροι για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα του νησιού», ανέφερε. Μάλιστα έφερε σειρά παραδειγμάτων σε έργα που αφορούν την Κρήτη όπου τα υπουργεία καθυστερούν ενώ αν η ωρίμανση, προετοιμασία και υλοποίησή τους γινόταν στην Κρήτη θα είχαν προχωρήσει γρηγορότερα.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς επεσήμανε πως υπάρχουν αρκετά έργα «τα οποία είναι η βάση για να συνεχίσουμε την επόμενη περίοδο», ολοκληρώνοντας μια παρά πολύ δύσκολη τετραετία. Με την πανδημία, την ενεργειακή και την οικονομική κρίση που είχε ν’ αντιμετωπίσει η Περιφέρεια, αλλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σύμφωνα με τις δυνατότητες που είχε.

Με δεδομένη την ολοκλήρωση της παρούσας θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε όλες τις παρατάξεις και τους περιφερειακούς συμβούλους για την γόνιμη συνεργασία που διαμορφώθηκε και παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, πολιτικές θέσεις και απόψεις, σημειώνοντας πως το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης υπήρξε παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα για τον τρόπο λειτουργίας του.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com