Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης στο Λατώ fm: Στο χέρι μας να επαναφέρουμε την Κρήτη στο ‘πράσινο’, οι τουρίστες δεν θα κοιτάξουν ωραίες θάλασσες αλλά ποιος προορισμός είναι ασφαλής – Στο πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη τα πρωτόκολλα ανοίγματος του τουρισμού

Για ‘δειλό’ ξεκίνημα κρατήσεων μόνο για Σεπτέμβρη, Οκτώβρη έκανε λόγο ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης  Μιχάλης Βλατάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, λέγοντας παράλληλα πως στο πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη η ανακοίνωση των πρωτοκόλλων για το άνοιγμα του τουρισμού, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει «είναι στο χέρι μας να επαναφέρουμε την Κρήτη στο ‘πράσινο’, οι τουρίστες δεν θα κοιτάξουν ωραίες θάλασσες και παραλίες αλλά ποιος προορισμός είναι ασφαλής».

«Έχουν αρχίσει και έρχονται δειλά κρατήσεις αλλά μετά τον Αύγουστο, από Σεπτέμβριο- Οκτώβριο, οι κρατήσεις θα έρθουν από τη στιγμή που επιδημιολογική κατάσταση θα διορθωθεί, διότι καταλαβαίνετε ότι έχει να κάνει με την ψυχολογία του κόσμου αφενός και αφετέρου και πιο σημαντικό είχε να κάνει με τις απαγορεύσεις και τα lockdown που διέπουν την εικόνα. Πρέπει πρώτα να εκλείψουν τα απαγορευτικά για ταξίδια – καραντίνα 7 ημερών όταν έλθουν, κλπ – έχουμε δρόμο ακόμα και εξαρτάται από μας βέβαια, εξαρτάται και από τον κορωνοϊό που εδώ και ένα χρόνο μας μαστίζει. Όταν θα ανοίξουν τα σύνορα θα έρθουν κρατήσεις και αυτό υπολογίζουμε όλοι μας ότι θα είναι last second. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να έχουμε γερό στομάχι για τέτοια εικόνα και τέτοια κατάσταση, την είδαμε εξάλλου στη Μαγιόρκα πριν δύο εβδομάδες, μόλις άνοιξε η Μαγιόρκα αμέσως σε ελάχιστες μέρες γέμισε σειρά αεροπλάνων και πήγαν αρκετοί Γερμανοί εκεί.

Το «πάγωμα» πακέτων από την TUI για Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, κ.ά. ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που τα κράτη αυτά έχουν παρατείνει το lockdown. Eλπίζουμε και ευελπιστούμε όλοι ότι μέχρι tiw 14 Μαϊου που έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα να έχουν διορθωθεί τα νούμερα και στα κρούσματα και στους θανάτους αλλά κυρίως στους διασωληνωμένους και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία ούτως ώστε να μπορούμε με ένα άλλο μάτι να δούμε το άνοιγμα και του τουρισμού μαζί και της εστίασης».

Για τα δημοσιεύματα περί άφιξης των πρώτων τουριστών στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Βλατάκης είπε ότι «δεν είναι τουρίστες, έχετε εσείς κανέναν τουρίστα στον Άγιο Νικόλαο; Αυτές ήταν μη τουριστικές πτήσεις, μία στα Χανιά και μία στο Ηράκλειο, είναι πτήσεις γραμμής προγραμματισμένες σαν κι αυτές που γίνεται και στην Αθήνα φέρνοντας γηγενείς κατοίκους της Γερμανίας και τους πάμπολλους Γερμανούς που έχουνε σπίτια εδώ στην Κρήτη και ήρθαν, όλοι τους με αρνητικά τεστ ενώ έκαναν εδώ και rapid tests».

Ερωτώμενος εάν η καλή εικόνα σε Ισραήλ, Ρωσία επιτρέπει αισιοδοξία για τουριστική εισροή από τις χώρες αυτές ακόμη και τον Μάη, είπε πως «αυτό που έγινε στο Ισραήλ με τους εμβολιασμούς δείχνει πόσο χρειαζόμαστε το εμβόλιο και πόσο πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Οι Ισραηλινοί είχαν πολλές δόσεις, έκαναν σωστές κινήσεις, άλλωστε γενικώς διακρίνονται για όλα αυτά, επανήλθαν στην κανονικότητα και αυτό δίνει ελπίδα και σε εμάς, αρκεί μέχρι τότε κρατήσουμε τα μέτρα με ισχυρή ατομική ευθύνη και να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την Κρήτη μας στο ‘πράσινο’, αυτό βλέπουν αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν, ούτε ωραίες θάλασσες, ούτε ωραίες παραλίες θέλουν εκεί που θα πάνε να είναι ένας ασφαλής προορισμός και να έχουν καλή διαχείριση σε νοσοκομεία για περίθαλψη υγείας. Οι Ισραηλινοί δεν θα έλθουν εάν είναι κλειστή η εστίαση». 

Τόνισε πως «πρέπει να βρούμε τη σωστή λύση της ‘εξίσωσης’, τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν αφενός μεν να εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία  και από την άλλη μεριά βέβαια να μην παραβιάζουν τη φιλοσοφία των διακοπών διότι κανείς δεν θα έρθει σε μία χώρα όπου θα αισθάνεται φυλακισμένος. Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας αλλά αυτό που μας καίει είναι ότι μέσα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις τους εξαίρετους λοιμωξιολόγους που έχουμε,  δεν έχει κανένα από τον τουρισμό μέσα για να εξηγήσει και να πείσει πως πόσο σημαντικό είναι για τον τουρισμό να υπάρχουν πρωτόκολλα τα οποία δεν θα έχουν υπερβολές. Περιμένουμε να υπάρξουν ανακοινώσεις στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. 

Επίσης, είπε πως από την Περιφέρεια Κρήτης «θα ξαναγίνει, πριν αρχίσει η σαιζόν, η εκπαίδευση – που είχε γίνει και πέρυσι – στα πρωτόκολλα και η πιστοποίηση, στους ξενοδοχοϋπαλλήλους».

Σε καμία περίπτωση να μην χάνουμε την αισιοδοξία μας, θα είναι μία καλύτερη σεζόν σε σχέση με πέρυσι, έχουμε περισσότερα ‘όπλα’, τα εμβόλια, τα τεστ, την εμπειρία και την εκπαίδευση την περσινή και νομίζω θα είναι μία καλύτερη σεζόν. Θα έχει μία αδύναμη αρχή αλλά πιστεύουμε ότι θα έχει ένα δυναμικό τέλος και μάλιστα θα προχωρήσει και στο Νοέμβριο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com