Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου στο Λατώ fm: «Τα φαρμακεία θα μπορούσαν να πραγματοποιούν τα εμβόλια που απαιτούν μία δόση – Το 70% των φαρμακοποιών του Νομού εκδήλωσε ενδιαφέρον να εμβολιαστεί»

«Τα φαρμακεία θα μπορούσαν να κάνουν εμβόλια που απαιτούν μία δόση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Καλδής μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Η διαδικασία με την χορήγηση της κοχλικίνης έγινε, όπως είπε, «πιο αυστηρή, με συνταγή γιατρού φυλασσόμενη για διετία, ήταν ένα φάρμακο που ούτως ή άλλως δινόταν με συνταγή γιατρού».

Όπως ανέφερε, από τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί των φαρμακοποιών και του Λασιθίου, με το 70% περίπου εξ αυτών να εκδηλώνει ενδιαφέρον για να το κάνει. Εμβόλια θα μπορούν να κάνουν και οι βοηθοί φαρμακοποιών και οι υπάλληλοι φαρμακείου.

Σύμφωνα με τον κ. Καλδή, μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα άτομα άνω των 85 και 80-85 να πάνε στα φαρμακεία και να κλείσουν ραντεβού. Όπως τόνισε δε, θα πρέπει το ραντεβού για το εμβόλιο να μην χάνεται αφού κλείνεται, (μπορεί να υπάρξει μία μόνο αλλαγή), καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνονται εμβόλια, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη επάρκεια εμβολίων, κλπ. 


Στο ερώτημα εάν θα μπορούσαν και οι φαρμακοποιοί να πραγματοποιούν εμβολιασμούς, ο κ. Καλδής είπε πως «εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τεχνικά, να υπάρχουν εμβόλια ούτως ώστε να γίνονται και στα ιατρεία, θα μπορούσαμε. Η διαδικασία της ψύξης – απόψυξης και διατήρησης και εισδοχής της δόσης σε μπουκαλάκι, αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα φαρμακείο σαν χώρο δουλειάς το οποίο απαιτεί και άλλες διαδικασίες. Εάν στη διαδικασία του χρόνου του χρόνου επικρατήσουν οι μονοδοσικές συσκευασίες, τότε είναι κάτι διαφορετικό, θα είναι συσκευασμένα, θα είναι πάρα πολύ εύκολο,  όπως το εμβόλιο της γρίπης. Αν καταλήξουμε σε τέτοιες διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης, βεβαίως θα μπούμε στη διαδικασία»

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com