Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου στο Λατώ fm: «Με τους τωρινούς ρυθμούς εμβολιασμού το ‘τείχος ανοσίας’ είναι μακριά – Τα ιδιωτικά ιατρεία θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα εάν χρειαστεί»

«Με τους τωρινούς ρυθμούς εμβολιασμού είμαστε μακριά από το επιδιωκόμενο ‘τείχος ανοσίας'», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κωστής Νικολαράκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.


Όπως είπε, όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν δώσει στοιχεία των χωρών ιατρείων τα οποία πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις που υπάρχουν από το νόμο για να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα. 

Μεγάλο πρόβλημα για τον ίδιο αποτελεί περισσότερο η έλλειψη εμβολίων και όχι εμβολιαστικών κέντρων.

Η ροή εμβολιασμού του κόσμου σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας είναι μικρή, θα υπήρχε πράγματι πρόβλημα εάν υπήρχε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να καλυφθεί εμβολιαστικά ο πληθυσμός σε 4-5 μήνες. Το προσδοκώμενο και επιδιωκόμενο τείχος ανοσίας με αυτούς τους ρυθμούς δεν πρόκειται να επιτευχθεί ποτέ. Η ροή των εμβολιασμών είναι πολύ μικρή και οφείλεται στην παραγωγική διαδικασία, ενώ αντίστοιχα η ζήτηση από τις χώρες είναι πολύ μεγάλη».

«Όταν τα κρατικά εμβολιαστικά κέντρα δεν μπορούν να απορροφήσουν τη ροή των υπαρχόντων εμβολίων, φαντάζομαι ότι θα μπει στο παιχνίδι και ο ιδιωτικός τομέας. Το παρόν εμβόλιο, είναι καλύτερο να το χειρίζονται κεντρικά, σε επίπεδο Νοσοκομείων, όταν έλθουν άλλα, συμβατικά εμβόλια τότε θα μπορεί να γίνει εμβολιασμός στα ιδιωτικά ιατρεία». 

Για τη χορήγηση υπό προϋποθέσεις της κολχικίνης, ο κ. Νικολαράκης είπε πως «η κολχικίνη αντιμετωπίζει ηπιότερα τη νόσο. Με λίγα λόγια, βοηθά στην καταπολέμηση της νόσου, αλλά όχι της πανδημίας. Αυτή την ανακόπτεις με επιδημιολογικά μέτρα 

Για τα μέτρα τόνισε πως «όταν μπαίνεις σε lockdown με 70 κρούσματα και αίρεις τα μέτρα με 500, κάτι κάνουμε στραβά. Ή εφαρμόζουμε ένα αυστηρό μοντέλο 15 ημερών και τελειώνει η ιστορία όπως η Κίνα, ή το πάμε λάου-λάου μέχρι να καταστραφεί και η υγεία και η οικονομία». 

Όπως είπε, τέλος, περίπου το 70% των ιδιωτών ιατρών του Νομού Λασιθίου εκδήλωσε το ενδιαφέρον να εμβολιαστεί. «Ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό», όπως σχολίασε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com