Ο Μιχάλης Φαρσάρης στο Λατώ fm: «Ήδη έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες σε Αλμυρό, Σχίσμα και Άγιο Παντελεήμονα, ίσως φέτος να μην μπουν στην Κιτροπλατεία – Στη ΔΑΕΑΝ και η κάλυψη με ναυαγοσώστες στις 3 πολυσύχναστες παραλίες»

Για την τοποθέτηση ομπρελών στις παραλίες που διαχειρίζεται η ΔΑΕΑΝ και τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της εταιρίας Μιχάλης Φαρσάρης.

Όπως είπε «στη ΔΑΕΑΝ ανατέθηκε και η ναυαγοσωστική κάλυψη και μόλις υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο ξεκινά η επίβλεψη και στις 3 πολυσύχναστες παραλίες και ένας επόπτης στη Μαρίνα, που μάλλον θα ζητήσουμε να είναι περισσότερο προς το Καλό Χωριό.

Ήδη έχουμε τοποθετήσει 3 σετ από 20 ομπρέλες στον Αλμυρό και στο Σχίσμα στην Ελούντα, αφήνοντας αρκετό χώρο, τηρώντας τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό και δίνοντας ίσες ευκαιρίες που θα χρειαστούν χρήστες και λουόμενοι που θα χρειαστεί να ενοικιάσουν ξαπλώστρες από τη ΔΑΕΑΝ και αυτούς που θέλουν να βάλουν τις δικές τους. Επίσης, έχουμε βάλει 20 ομπρέλες στον Άγιο Παντελεήμονα στο Καλό Χωριό».

Ομπρέλες, όπως ανέφερε, θα τοποθετηθούν από τη ΔΑΕΑΝ σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες – Βούλισμα, Αλμυρό, Σχίσμα Ελούντας. Στο Καραβοστάσι, τόνισε, δεν μπορούν να μπουν ξαπλώστρες γιατί η ΚΥΑ ζητά να υπάρχει απολύμανση κάθε φορά που κάθεται κάποιος άλλος – από τη στιγμή που δεν έχουμε προσωπικό εκεί. «Όταν υπάρχει το προσωπικό θα τις απλώσουμε και αυτές», τις επόμενες 10 ημέρες, όπως είπε.

«Στην παραλία της Άμμου εκτελείται η καθαριότητα από τον ενοικιαστή, στην Κιτροπλατεία στείλαμε επιστολή ότι ισχύουν οι συμβατικές υποχρεώσεις και ο ιδιοκτήτης διαφωνεί με τις αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και ΔΑΕΑΝ, μας έχει στείλει αγωγή και θέλει ουσιαστικά να πάρει τα χρήματά του πίσω κατά το μεγαλύτερο ποσό και να συνεχιστεί η σύμβασή του τού χρόνου. Υπάρχει μια καθυστέρηση για το πώς θα γίνει σωστή διαχείριση και εάν δεν ξεκαθαρίσει άμεσα ίσως χρειαστεί να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα για να αναλάβουμε την καθαριότητα και να βάλουμε μόνο ομπρέλες αφού προσωπικό δεν θα υπάρχει μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή και να ξεκαθαρίσει το καθεστώς με τις παραλίες.

Λόγω και της πανδημίας, ίσως να μην έχουμε ξαπλώστρες στην Κιτροπλατεία, για την Άμμο είμαι πιο αισιόδοξος.

Η διαδικασία των προσλήψεων έχει ξεκινήσει με έκτακτο προσωπικό για 4 μήνες, εάν ξεκινήσουμε τη διαδικασία κανονικών προσλήψεων με τα ισχύοντα δεδομένα θα μας πάρει δύο μήνες και θα πιάσουν δουλειά Ιούλιο-Αύγουστο-αρχές Σεπτεμβρίου. Με αυτές τις προσλήψεις θα καλύψουμε όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Ήδη έχουν εγκριθεί οι 8 από τους 12 που θα προσληφθούν φέτος και εάν ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν τη δουλειά τους αυτοί οι εργαζόμενοι.

Όταν έχουμε το προσωπικό αυτό, θα ανοίξουν και οι τουαλέτες στον Αλμυρό».

Ο κ. Φαρσάρης αναφέρθηκε επίσης στις προβλέψεις όλων των φορέων για μεγάλες μειώσεις τζίρου σε όλο το φάσμα του τουρισμού, αλλά και στο τζίρο – της τάξης του 30% – των παραλιών που διαχειρίζεται η ΔΑΕΑΝ (σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή) και με ναυαγοσώστες και με έσοδα στο 40% των περσινών – γι’ αυτό και αρχική μας πρόταση ήταν εκεί που δεν υπάρχει καμία εξυπηρέτηση όπως στην Ελούντα ότι εκεί θα αναγκαστούμε να βάλουμε προσωπικό για να λειτουργήσουν οι παραλίες. Έγιναν όλες οι ανακατατάξεις και διεργασίες και καταλήξαμε με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε έστω και με ζημιές και ότι οφείλει αφού η γενική συνέλευση είναι ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και μας δίνει την εντολή αυτή και μαζί μειώνει, θα πρέπει αντισταθμιστικά να πληρώσει ο δήμος έξοδα που  μπορεί να τα πληρώσει και αυτός ώστε να μην ώστε να μην ζημιωθεί η ΔΑΕΑΝ».εξ ομπρέλες έχουνε μπει ήδη για να ξέρουμε ομπρέλες στον Άγιο Παντελεήμονα 60 στον Αλμυρό 60 οποίος δεν ξαπλώνουμε γιατί δεν έχουμε το προσωπικό να γίνονται απολύμανση Μάλιστα όταν θα ξαπλώσουμε και αυτός για να γίνει σωστή διαχείριση σύμφωνα με τα κοτόπουλα που θα γίνει και αυτό λοιπόν προφανώς επόμενες δέκα μέρες θα λεγα εγώ δηλαδή περίπου 15 Μάλιστα ευχαριστούμε και καλημέρα καλημέρα Γεια χαρά έλατο fm σταθμός στην τοπική ενημέρωσηαιρετικά η ιδέα να κλείσουμε τώρα τελευταίο ερώτημα σύντομο οι ομπρέλες με ποσοστό στην αρχή μέχρι πότε θα έχουν μπει πιστεύετε εσείς από σας τις παραλίεςΣχετικές δημοσιεύσεις