Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Λασιθίου Μιχάλης Βασιλάκης στο Λατώ fm: «Ο κόσμος να μην ανάβει φωτιές, ‘τσουχτερά’ τα πρόστιμα για τους παραβάτες – Θα συμβάλλουμε στη θερμομέτρηση του κόσμου που θα έρχεται στο νομό από το αεροδρόμιο της Σητείας»

Για τα «τσουχτερά»πρόστιμα που προβλέπονται στους παραβάτες επί των διατάξεων της πυροπροστασίας μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Λασιθίου Μιχάλης Βασιλάκης.

Όπως τόνισε θα βεβαιώνονται πρόστιμα για παραβάσεις δύο κατηγοριών, τα αστικά (καταστήματα εστίασης, κλπ) και τα περιαστικά (οικοπεδικοί χώροι, άλση, κλπ).

«Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και ο κόσμος πρέπει να προσέχει και να μην ανάβει φωτιές, γιατί εμείς δεν μπορούμε δυστυχώς πλέον να κάνουμε πίσω.


Όταν δούμε ότι υπάρχει παραβατικότητα, ο υπάλληλος ο οποίος θα πηγαίνει θα δίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για αποκατάσταση αυτών, μετά όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Εντός συγκεκριμένης ημερομηνίας με ηλεκτρονικό παράβολο πρέπει να πληρώνεται, το αντίγραφο του παράβολου αυτού θα έρχεται στη Δ.Π. Λασιθίου και θα καταχωρείται ότι είναι πληρωμένο ή δεν είναι μετά από παρέλευση ορισμένων ημερών θα πηγαίνει στην εφορία πλέον και θα εισπράττεται από το κέντρο Δημοσίων Εσόδων.

Τα πρόστιμα όπως είπε μπορούν σωρρευτικά να ξεκινήσουν από 200 ευρώ και να φτάσουν στις 5.000. Και εάν ο παραβάτης πέσει σε παράβαση την ίδια χρονιά, το ποσό αυτό διπλασιάζεται».

Μέχρι στιγμής, όπως είπε, δεν έχουν βεβαιωθεί τέτοιες παραβάσεις σε όλο το νομό Λασιθίου.

Στη λειτουργία, όπως ανέφερε, της Υπηρεσίας μέχρι σήμερα «δεν έχει αλλάξει τίποτα, κρατάμε αποστάσεις στα γραφεία μεταξύ συναδέλφων μάσκες, αντισηπτικά, κλπ».

Όπως συμπλήρωσε, σύμφωνα με τη νέα διάταξη που μας ήρθε αυτές τις μέρες, ως Πυροσβεστική Υπηρεσία θα λάβουμε μέρος και στην θερμομέτρηση του κόσμου που θα έρχεται στο νομό μας από το αεροδρόμιο της Σητείας. Ήδη το κλιμάκιο παραλαμβάνει Υγειονομικό υλικό, οπότε αναλαμβάνουμε και αυτό το κομμάτι πλέον σαν Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Και την εποχή άλλωστε του lockdown ήμασταν έξω με τα οχήματά μας, δίναμε κατευθυντήριες γραμμές στον κόσμο για τη μη εξάπλωση της πανδημίας».

Από την άποψη του εξοπλισμού για το νομό «πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ήδη φέτος έχουμε ανοίξει σαν νομός ένα καινούργιο εποχικό πυροσβεστικό φυλάκιο στο Χαντρά της Σητείας,  έχουμε επανδρωθεί με επιπλέον 20 εποχικούς πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι οποίοι τώρα είναι στο στάδιο της εκπαίδευσης και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα λάβουν κανονικά υπηρεσία σε Ιεράπετρα και Χαντρά, στη Νεάπολη επίσης όπως κάθε χρόνο έρχεται το πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο, για να μπορέσουμε να βγάλουμε μία αντιπυρική όσο πιο άνετη. «.


Σχετικές δημοσιεύσεις