Ο Γιώργος Ζερβάκης στο Λατώ fm για το ναυάγιο με μετανάστες ανατολικά της Κρήτης: «Σε κλειστή αίθουσα στο λιμάνι Σητείας 19 διασωθέντες, ενέργειες για να μεταφερθούν προσωρινά σε καταλύματα – Έγινε σε όλους τεστ για κορωνοϊό»

Επαφέςμε τον Σύλλογο Ξενοδόχων για να βρεθεί κάποιο κατάλυμα να φιλοξενηθούν για κάποιες ημέρες και να έχουν τουλάχιστον οι άνθρωποι αξιοπρεπείς συνθήκες οι 19 διασωθέντες από το ναυάγιο του σκάφους με μετανάστες-πρόφυγες ανατολικά της Κρήτης που έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Σητείας, γίνονται όπως είπε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης. Μέχρι αυτή την ώρα, οι άνθρωποι αυτοί – εθνικοτήτων από Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές – παραμένουν όπως είπε στην κλειστή αίθουσα που χρησιμοποιείται για έλεγχο των διαβατηρίων, ενώ σε όλους έγινε, όπως τόνισε, τεστ για κορωνοϊό.

«Ήταν μία δύσκολη βραδιά αλλά δύσκολο περιστατικό καταλαβαίνετε τώρα ότι όταν υπάρχουν και απώλειες ανθρώπινων ζωών, ειδικά όταν είναι και παιδιά, είναι δύσκολο να διαχειριστές τέτοια πράγματα» τόνισε, προσθέτοντας πως για τους διασωθέντες έγινε μια διασπορά, πήγαν δηλαδή ορισμένοι και σε άλλες περιοχές της χώρας (Λαύριο, Ρόδο, κ.ά.) .

Όπως ανέφερε, από την πρώτη στιγμή οι εθελοντικές ομάδες της Σητείας από την πρώτη στιγμή έφεραν κλινοσκεπάσματα, καθαρά ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής, το Νοσοκομείο Σητείας ήταν σε πλήρη σύνθεση στην περιοχή του λιμεναρχείου 4-5 γιατροί, η διοικήτρια παρούσα, τέσσερα – πέντε αυτοκίνητα παρόντα, το Λιμεναρχείο Σητείας, υπήρχε μία συντονισμένη και οργανωμένη επιχείρηση που συνεχίζεται ακόμη. 

Στην ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθούν και άλλοι ενδεχομένως διασωθέντες στη Σητεία, ο κ. Ζερβάκης είπε πως δεν ξέρει ακόμη εάν κάτι τέτοιο συμβεί.

Αναφορικά με την τύχη των διασωθέντων μεταναστών, ο Δήμαρχος είπε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία για τη μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής.

Σχετικές δημοσιεύσεις