Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ βθμιας Μεραμβέλλου – Οροπεδίου Λασιθίου Χρ. Στεφανακίδης στο Λατώ fm: «Οι μάσκες που δόθηκαν είναι… full face και καλύπτουν όλο το πρόσωπο των μαθητών – Το υπουργείο Παιδείας παίρνει άριστα μόνο στο παιχνίδι εντυπώσεων»

«Καθ’ όλα ανέτοιμη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, παίρνει άριστα μόνο στο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεραμβέλλου-Οροπεδίου Λασιθίου Χρήστος Στεφανακίδης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό με αφορμή το χθεσινό πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όλο το καλοκαίρι ενώ μας έλεγε ότι προετοιμάζεται και θα είναι καθόλου έτοιμη για το άνοιγμα των σχολείων, παρόλα αυτά ο Σεπτέμβρης τη βρήκε εντελώς απροετοίμαστη, εντελώς αδιοργάνωτη, με έναν πρόχειρο σχεδιασμό και στο μόνο που βγάζουμε το καπέλο και παίρνει άριστα είναι στο παιχνίδι εντυπώσεων και στο επικοινωνιακό» τόνισε. 

Πρόσθεσε πως παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών τον Αύγουστο και τις μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, εντούτοις με το πρώτο κουδούνι υπάρχουν πολλά κενά ειδικά στους δασκάλους, με το 70% της Γενικής Αγωγής να έχει, όπως είπε, καλυφθεί. 

Είπε επίσης ότι θέμα υπάρχει και με την καθαριότητα στα σχολεία, με τις σχολικές καθαρίστριες να προσλαμβάνονται τρεις μέρες πριν την έναρξη των σχολείων.

Αναφορικά με τις μάσκες και όλο το παρατράγουδο με τις τεράστιες σε μέγεθος μάσκες που δόθηκαν σε παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών, ο κ. Στεφανακίδης είπε πως «δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τέτοιο, είναι… full face και καλύπτουν όλο το πρόσωπο των μαθητών. «Χαριτολογώντας σήμερα την πρώτη ώρα που είχαμε τους μαθητές τους λέω πού είναι η μάσκα που σας έδωσα χθες, και η απάντηση που μου έδωσαν είναι δεν μπορούμε να τη βάλουμε γιατί δεν κάναμε ακόμα… τρύπες στα μάτια για να βλέπουμε» ανέφερε.

Σημείωσε επίσης δεν σημειώθηκε χθες κάποιο συμβάν ή απρόοπτο σχετικά με τη χρήση μάσκας, κλπ, με τα παιδιά, μάλιστα, να δίνουν όπως τόνισε «κουράγιο με το παράδειγμά τους για το τη σωστή χρήση που είχαν στην μάσκα τους και πραγματικά ήταν αξιοθαύμαστα, ίσως να το βλέπουν και ως κάτι πρωτόγνωρο που να τους κινεί το ενδιαφέρον». 

Ήδη, τόνισε, σε όλα τα σχολεία Π.Ε. της περιοχής έχει γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς στα παιδιά για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com