Ο Χάρης Αλεξάκης στο Λατώ fm: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση του Τ-10 στην Αμμούδα, θα ενισχύσει την διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ – Οι «Καρτ Ποστάλ» θα αναδείξουν ‘θησαυρούς’ του Δήμου Αγ. Νικολάου, στόχος να φέρουμε και άλλες παραγωγές

«Η ολοκλήρωση του Τ-10 στην Αμμούδα ενισχύει την διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ για τον Άγιο Νικόλαο», είπε ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, σχετικά με την υπογραφή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Τ10 στον Άγιο Νικόλαο, 

«Επιβεβαιώνει τη δουλειά που γίνεται στο κομμάτι του σχεδιασμού των αναβαθμίσεων των αθλητικών υποδομών του δήμου Αγίου Νικολάου και νομίζω ότι ενισχύει και άλλο την θέση μας για τη διεκδίκηση του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο, είναι σημαντικό για τον τόπο μας να ολοκληρωθεί μια τέτοια δομή που έμενε για πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτη».


Επόμενο βήμα, όπως είπε, είναι η άμεση ανάθεση της μελέτης γιατί ένα προβλήματα του Τ-10 ήταν η απαρχαιωμένη μελέτη που δεν περιλάμβανε ούτε καν air condition και ακολουθούν τεύχη δημοπράτησης και δημοπράτηση. «Είναι προτεραιότητα για εμάς και ένα από τα μεγάλα έργα που θέλουμε να ολοκληρώσουμε ως δημοτική αρχή».

Για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σχολίασε πως «παίρνει για δεύτερη φορά παράταση, υπήρξε ένας ελλιπής σχεδιασμός, εκεί που σχεδιάζαμε ένα πράγμα μπήκε ένα πλαφόν χρηματοδοτήσεων ανά Δήμο. Ευτυχώς εμείς νομίζω ότι ήμασταν σε καλό επίπεδο και τα έργα που είχαμε εντάξει εξαιρούνται και είμαστε εντός πλαισίου ώστε να μη χρειαστεί μέχρι τώρα να αλλάξουμε κάτι, προχωρεί ο σχεδιασμός και συντάσσονται όλα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία». 

Στα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο κ. Αλεξάκης είπε, μεταξύ άλλων, πως όλα έχουν πάει σε όλη τη χώρα πίσω λόγω της πανδημίας, «παρόλα αυτά σχεδιάζουμε δράσεις για να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821, αλλά από το προσεχές καλοκαίρι, εάν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες. Επίσης, θέλουμε να επαναφέρουμε το Φεστιβάλ Πλατείας στη Νεάπολη και το Μεραμπελλιώτικο Σεργιάνι, για να δώσουμε έτσι και ένα χαμόγελο και μια αχτίδα αισιοδοξίας στον κόσμο».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού αναφέρθηκε επίσης στα γυρίσματα της σειράς Καρτ Ποστάλ αυτή την περίοδο στην περιοχή μας όπως και της σειράς «Σασμός» του Alpha στην Κριτσά. Για τις Κάρτ Ποστάλ είπε πως «είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που οφείλεται στη σημαντική συμβολή της Βικτώριας Χίσλοπ και επιπλέον πέρα από Ελληνίδα θεωρώ ότι είναι πλέον και Αγιονικολιώτισα. Σε σύγκριση με το νησί είναι μία σειρά που εκτυλίσσεται στο σήμερα και μεγάλη επιτυχία είναι ότι κινείται σε όλο το εύρος του δήμου Αγίου Νικολάου, πραγματικά έχει πιάσει τις κοινότητες, έχουν αναδειχτεί μικροί θησαυροί που γνωρίζαμε αλλά θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο στις κοινότητες του δήμου Αγίου Νικολάου. Δυστυχώς η συνθήκη του κορωνοϊού δεν μας δίνει τη δυνατότητα και της επικοινωνίας και της φιλοξενίας που θα θέλαμε να είχαμε. Ο Δήμος πάντως έχει άριστη συνεργασία με την παραγωγή και προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί, όπου μπορεί. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε να έλθουν στον τόπο μας και άλλες παραγωγές πέρα από αυτές που έχουν έλθει, γιατί πέρα από την προβολή που έρχεται μέσα από την ακτή από τη σειρά, πραγματικά είναι και ενισχύεται και ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας. Υπάρχει επίσης το ανθρώπινο δυναμικό και μεγάλο μέρος της παραγωγής που είναι σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή μας, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό αφού δημιουργεί μία τεχνογνωσία που είναι πολύτιμη».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εμπειρία που είχε από τη συμμετοχή του στα γυρίσματα στο Minos Beach. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com