Έπαινοι του BBC για το «Zari» της Μαρίνας Σάττι: «Avant-garde κολάζ ήχου»

Την ώρα που η Μαρίνα Σάττι προετοιμάζεται για την εμφάνισή της στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, το BBC αποθεώνει την ελληνική συμμετοχή.

Ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ, σχολιάζει όλα τα τραγούδια του μουσικού διαγωνισμού, με το Zari της Μαρίνας Σάττι να κατέχει μία ξεχωριστή θέση στις συμμετοχές που ο ίδιος κατατάσσει στην κατηγορία «Ethnomusical fusion».

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Η κορυφαία τιμή πηγαίνει στην Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμιγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σπασμένα φωνητικά και ένα σόλο σε μια αρχαία περσική πίπα που ονομάζεται ζουρνάς. «Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο», δηλώνει, στον πιο δεικτικό στίχο της χρονιάς», γράφει χαρακτηριστικά για την ελληνική συμμετοχή.

Εντός δεκάδας η Ελλάδα στα προγνωστικά

Λίγο πριν τον αποψινό πρώτο ημιτελικό, που η Κύπρος θα διεκδικήσει με τη Silia Kapsis την παρουσία της στην πρώτη δεκάδα που θα την στείλει στον τελικό, αλλά και τον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, η Μαρίνα Σάττι παραμένει σε τροχιά δεκάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική συμμετοχή βρίσκεται στην ένατη θέση όσον αφορά τα προγνωστικά, ενώ φιγουράρει στην πρώτη τριάδα όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com