Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στα Χανιά και σε ολόκληρη την Κρήτη η είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστού δικηγόρου Αντώνη Μπαλωμενάκη που άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Παρασκευής, σε ηλικία 65 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο 4 Ιανουαρίου στη 1 μετά το μεσημέρι από την Μητρόπολη Χανίων.

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11 το πρωί.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χανίων και δικηγόρος.

Από νωρίς εντάχθηκε στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, στρατευμένος με την Αριστερά. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, του Συνασπισμού Αριστεράς και Προόδου και του ΣΥΡΙΖΑ. Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χανιών επί δημαρχίας Γιώργου Κατσανεβάκη.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Νομού Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης είχε έντονη κοινοβουλευτική παρουσία. Υπήρξε μέλος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας και της ειδικής Επιτροπής παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος.

Αναπληρωματικό Μέλος στην Επιτροπή «πόθεν έσχες». Μέλος της επιτροπής για την συνταγματική αναθεώρηση. Αντιπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, (Ρ.Α.Μ.).

Εκλέχτηκε Πρόεδρος στις δύο εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής, για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, (Μ.Μ.Ε.), διαδεχόμενος το Σωκράτη Φάμελλο, μετά την υπουργοποίησή του.

Επίσης, υπήρξε Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Χατζαντωνάκη και πατέρας δύο παιδιών.

ΠΗΓΗ: cretapost

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com