Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου στο Λατώ fm για τις σημερινές διαδηλώσεις: Δεν γίνεται να περνούν μέτρα και Νόμοι που μας αφορούν και να μην αντιδρούμε, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας

Για το κάλεσμα του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου «για μαζικές παρεμβάσεις την Τετάρτη 17 Μάρτη σε όλες τις πόλεις του Νομού, στις  6:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και στις 6 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας» μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου  Γιώργος Πάγκαλος.

Στην ερώτηση για την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων αυτών εν μέσω πανδημίας, ο κ. Πάγκαλος είπε πως «άλλοι κάνουν συγκεντρώσεις για ψύλλου πήδημα, για ασήμαντα πράγματα που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό, όπως π.χ. για τον Κουφοντίνα, την καταστολή, κλπ δεν είμαστε υπέρ της καταστολής αλλά δεν να κάνουμε γι’ αυτό, εμείς κάνουμε για αιτήματα που μας αφορούν και που είναι το μεγάλο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει όλος ο λαός αλλά ειδικά οι συνταξιούχοι λόγω του ότι έχουν χρόνια προβλήματα. Αυτό είναι το θέμα της υγείας και πάνω σε αυτό γίνεται με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα με το θέμα του εμβολιασμού. Βλέπετε ειδικά στην Αθήνα τι γίνεται. Ας κοιτάξουν οι κυβερνώντες να είναι πιο συνεπείς . Θα αφήσουμε τώρα λόγω πανδημίας να περνούν μέτρα νόμους, κλπ και να μην αντιδρούμε, όχι, εμείς αντιδρούμε, εμείς βρισκόμαστε στους δρόμους, με όλα τα μέτρα προστασίας, θα είμαστε όλοι με τις μάσκες, σε απόσταση. Δεν θα είναι τέτοιος ο συνωστισμός που να έχουμε τέτοια προβλήματα. Αντί να κάνουμε βαφτίσεις και συναθροίσεις με ποτά στα νησιά, εμείς βγαίνουμε να διαδηλώσουμε για τα προβλήματα που μας απασχολούν».Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου βάσει και της ανακοίνωσής του ζητά:

– Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες σε όλα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Λασιθίου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση.

– Διενέργεια διαγνωστικών τεστ, δημοσία, δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα με ευθύνη του ΕΟΔΥ και της εργοδοσίας στους μαζικούς χώρους δουλειάς (Super Market,σχολεία Ξενοδοχεία κ.α.).

– Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους. Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, που κρίνονται ασφαλή κι αποτελεσματικά.

– Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση.

– Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

– Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων.

– Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

– Αποκατάσταση όλων των περικοπών των συντάξεων μας

– Απόδοση άμεσα όλων των εκκρεμών συντάξεων χωρίς προκαταβολές και προσωρινές συντάξεις.

– Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία-Πρόνοια-Συντάξεις). ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση, Κεφαλαιοποίηση της Επικουρικής Σύνταξης.

– Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοΐό.


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com