Ο Γιώργος Πάγκαλος στο Λατώ fm για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: «Οι ηλικιωμένοι στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας σηκώνουν και τα προβλήματα των δικών τους ανθρώπων – Νιώθουμε παραμελημένοι από τους εκάστοτε κυβερνώντες»

«Οι ηλικιωμένοι να προσέχουν και για τους εαυτούς τους και για τις νεότερες ηλικίες στην δύσκολη περίοδο που περνούμε. Η κατάσταση για τους ηλικιωμένους είναι πιο δύσκολη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως τόνισε «νιώθουμε παραμελημένοι από τους εκάστοτε κυβερνώντες, κοροϊδεύουν πάλι τους συνταξιούχους, με τα αναδρομικά, κλπ. Οι πιο πολλοί συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τίποτα πίσω, μιλάνε για κάποια ψίχουλα αναδρομικών, για όσους παίρνουν πάνω από 1.300 ευρώ. Υπολογίζουμε ότι ένα περίπου εκατομμύριο θα πάρουν κάποια πράγματα και εάν τα πάρουν εφάπαξ ή σε 36 μήνες, κλπ. Δεν πρέπει οι τωρινοί κυβερνώντες να μιλούν όπως και οι προηγούμενοι για 13ο μισθό, για αναδρομικά. Ποια αναδρομικά όταν βγαίνουν έξω τα δώρα, τα επιδόματα;».

Όπως είπε, στις 13 Οκτωβρίου το Σωματείο Συνταξιούχων του Λασιθίου θα κάνει σχετική κινητοποίηση. 

«Οι μικρότεροι πρέπει να σέβονται τους ηλικιωμένους, εγώ από μικρός μου άρεσε να καθαρίζουμε ηλικιωμένους γιατί έπαιρνα πράγματα πάρα πολλά.

Για τη ζωή στην εποχή του κορωνοϊού και πόσο εύκολα είναι για τους ηλικιωμένους να προσαρμοστούν, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι «η περίοδος είναι δύσκολη, πρέπει όμως να προσαρμοστούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Αποφεύγουμε τις πολλές μετακινήσεις, ενώ αναγκαστικά φοράμε και τη μάσκα όπου πρέπει».

Πρόσθεσε, πως οι ηλικιωμένοι δεν έχουν μόνο τα δικά τους προβλήματα αλλά και αυτά των δικών τους ανθρώπων στη δύσκολη και ιδιαίτερη αυτή συγκυρία της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com