Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Θα επιδιώξουμε λύσεις κοινής αποδοχής και εφαρμογής για όλους τους επιχειρηματίες εστίασης – το κεντρικό κράτος χωρίς να ρωτά τους Δήμους παίρνει αποφάσεις που συνήθως δεν προσαρμόζονται εύκολα στην επαρχία»

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων των καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης και του Δήμου Αγίου Νικολάου, την επόμενη μέρα και την επικαιρότητα της πόλης, μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

«Η παρουσία μου στην χθεσινή συμβολική εκδήλωση του κλάδου της εστίασης ήταν για να φανεί ότι ο δήμος είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια και αυτής της επαγγελματικής τάξης, για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της, να δώσει δουλειά στους ανθρώπους, να δώσει ζωή στην πόλη.

 Από κει και πέρα, συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα το διαχειριστούμε το ζήτημα δεν έχουν δώσει ακόμα. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να τα λύσουμε μαζί με τους επιχειρηματίες, ούτως ώστε να προκύψουν λύσεις, που να τις αποδέχονται και να είναι κοινής εφαρμογής, να μην εξαρτάται αν το μαγαζί είτε είναι στο λιμάνι,  στην πλατεία, στο νοσοκομείο. Να είναι πράγματα που να μπορούν να εφαρμοστούν για όλους από κοινού.

Χθες μίλησα και με το προεδρείο τους και τους είπα να καθίσουν να σκεφτούν προτάσεις για να συζητήσουμε, να δούμε πώς θα διαχειριστούμε παρακάτω αυτό το πολύ δύσκολο θέμα.


Μπορεί να ακούγεται εύκολο καταρχήν, το να δώσουμε παραπάνω χώρο. Αν έχουμε θα δώσουμε, αν δεν έχουμε πει θα δώσουμε;

Με τις οδηγίες που έχουν δοθεί θα υπάρξει μία μείωση σοβαρή των εσόδων των δήμων που δυστυχώς δεν θα αποκατασταθούν από το κεντρικό κράτος με αποτέλεσμα τουλάχιστον για το τρέχον εξάμηνο, μέχρι τέλος του χρόνου, ενδεχομένως και αρχές του άλλου, να υπάρξει ζήτημα σε σχέση με το προσωπικό που θα μπορούμε να προσλάβουμε για να εξυπηρετήσουμε καθαριότητα και εποχιακές δράσεις.
Είναι ένα ζήτημα δύσκολο, έχουμε κάνει παρεμβάσεις και προς το υπουργείο για να δούμε αν θα υπάρχει δυνατότητα να εκταμιευθούν κάποιοι πόροι σε εμάς. Τα χρήματα τα οποία ήρθαν στο Δήμο Αγίου Νικολάου για τα ζητήματα της πανδημίας, υπολογιστές, αντισηπτικά είναι 40000 καταλαβαίνετε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό για να εξυπηρετήσεις μία τέτοια κατάσταση. 


Για την μείωση απαλλαγή των τελών


Περιμένουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τότε θα δούμε πως θα λυθούν αυτά τα ζητήματα.

Σε όλες τις προτάσεις  το κράτος αποφασίζει χωρίς να μας ρωτάει, σε όλες αυτές τις προτάσεις οι οποίες έγιναν, οι δήμοι που ήταν παρόντες, δεν είχαμε συμμετοχή και καλούμαστε να εφαρμόσουμε αποφάσεις που παίρνει το κεντρικό κράτος που συνήθως δεν προσαρμόζονται εύκολα στην επαρχία.

Στην πλατεία στο Σύνταγμα,μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να δώσει χώρο, εμείς π.χ. στην Κιτροπλατεία τι θα δώσουμε;  Υπάρχει μία ιδιομορφία στην επαρχία. Στο λιμάνι στο πέταλο τι θα δώσουμε; Δεν μείνει και τίποτα; Δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά . Θέλουμε τα μέτρα να είναι όμοια της ίδιας λογικής για όλους.  Αυτό που υπάρχει σαν δυνατότητα και θα το  εξετάσουμε είναι η σοβαρή μείωση των τελών και  είναι κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους από κοινού. Από κει και πέρα θα δούμε και τις προτάσεις θα μας φέρουν. Στόχος είναι να ξαναλειτουργήσει η πόλη, ο δήμος δεν πάει να κερδίσει από αυτά τα τέλη, τα χρησιμοποιεί για να προσλαμβάνει προσωπικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης.
ΛΙΜΝΗ

Προβλέπεται να τοποθετηθούν διαχωριστικά ανάμεσα στις πέργκολες,στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου προβλέπεται,η φύτευση και η ανάδειξη της νότιας πλευράς, ούτως ώστε  το πρανές  το απότομο για να κρατηθεί και να αναδείξουμε και κάποια μονοπάτια που υπήρχαν.

Παράλληλα βέβαια θα φυτευτεί και μπροστά από τα καταστήματα  τα οποία απέκτησαν τις νέες πέργκολες το κατάλληλο είδος δέντρου ούτως ώστε να αποκατασταθεί και σε αυτό το κομμάτι η ομορφιά του τόπου μας. Περί τον Οκτώβριο τώρα δεν φυτεύονται.Εδώ ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε για την επόμενη χρονιά η Ολυμπιάδα. Δεν μπορούμε να συζητάμε για εκδηλώσεις. Θα κάνουμε κάποιες και με ντόπιους καλλιτέχνες ανάλογα με τι θα μας υποδειχθεί. 


Λογαριάζαμε φέτος τέλη παρεπιδημούντων τα οποία δεν μπορούμε να έχουμε, θα υπάρχει αδυναμία υλοποίησης του προγράμματος που εξαγγέλθηκε που ψηφίστηκε.

Από δω και πέρα είναι βλέποντας και κάνοντας.


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com