Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: Πρέπει να προβληματίσει η αύξηση 360% στα λύματα του Αγ. Νικολάου την ώρα που ανακοινώνονται ελάχιστα κρούσματα – Τι δήλωσε για αντικειμενικές αξίες, Open Mall, παρεμβάσεις στην πόλη

Στις τρέχουσες εξελίξεις και την επικαιρότητα του Αγίου Νικολάου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός μιλώντας  στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Για την μεγάλη αύξηση για το διάστημα 12-18/4 που «έδειξαν» τα λύματα στον Άγιο Νικόλαο, ο Δήμαρχος είπε πως «ίσως να υπάρχει σφάλμα είτε στο δείγμα που πάρθηκε είτε στη μέτρηση, αφού η εικόνα που έχουμε από το παράλληλο εργαστήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε και το οποίο στο οποίο στέλνουμε δείγματα παράλληλα με το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι λίγο διαφορετική. Προφανώς και δεν θέλω να αμφισβητήσω τα αποτελέσματα του πανεπιστημίου σε καμία περίπτωση όμως εκτός από το γεγονός αυτό η απόλυτη τιμή όπως λέει και η διευθύντρια του εργαστηρίου στο Ηράκλειο είναι μικρή και θα έλεγα ότι θα έπρεπε όλους να προβληματίσει πώς συνδυάζεται το 360% με τα μόλις 5 κρούσματα χθες και την πορεία των κρουσμάτων που έχουμε την τελευταία περίοδο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσέχουμε πολύ περισσότερο και ενόψει του Πάσχα. Επειδή το έχουμε ζήσει εδώ στον Άγιο Νικόλαο δύο φορές, την πρώτη με τον παιδικό σταθμό και τη δεύτερη με ένα κοινωνικό γεγονός το οποίο έγινε εκτός των ορίων του Αγίου Νικολάου πρέπει να καταλάβουμε ότι τέτοια γεγονότα είναι εύκολο να δημιουργήσουν εστίες που θα μας ταλαιπωρήσουν. Είναι λοιπόν πάρα πολύ εύκολο αν ξεφύγει κάτι να χρειαστεί καιρό να το μαζέψουμε και επειδή ανοίγει η τουριστική σεζόν και επειδή μέχρι στιγμής η εικόνα του δήμου συνολικά και του Λασιθίου συνολικά είναι καλή θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού όλοι μαζί, αυτό δεν γίνεται με τα μέτρα που παίρνονται εάν δεν τα εφαρμόσει ο κόσμος».

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα όπως είπε στον Άγιο Νικόλαο είναι 33, βάσει της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ.

Για το ενδεχόμενο της μείωσης τελών ενόψει και της τουριστικής περιόδου, ο κ. Ζερβός είπε πως «έχουμε πει ότι θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους επιχειρηματίες που γνωρίζουν όμως ότι και πέρυσι τέτοια εποχή πήραμε απόφαση για μείωση των τελών πέραν από αυτές που μας επιτρέπονται από τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος και το Υπουργείο Εσωτερικών. Εάν μας αφήσουν το περιθώριο να αποφασίσουμε εμείς, προφανώς θα το κάνουμε, δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε μία απόφαση η οποία ανακοπή συνέχεια την Αποκεντρωμένη για να πούμε εμείς είμαστε καλοί την πήραμε την απόφαση αλλά μας την κόψανε».

Για τις παρεμβάσεις στην πόλη, τόνισε πως «αυτό που έχουμε βάλει στο πρόγραμμα είναι οι μελέτες, για να υλοποιηθούν αυτές οι μελέτες όπως καταλαβαίνετε θέλει χρόνο γιατί πρέπει να συνταχθούν οι μελέτες και δεύτερον να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για αυτές τις περιοχές, η μελέτη επέκτασης επέκτασης του λιμανιού και παράλληλα η τακτοποίηση των ζητημάτων που υπάρχουν στις παραλιακές ζώνες από το από το Σίσι μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, θα πάρει κάποιο χρόνο, φαντάζομαι για να συνταχθούν οι μελέτες. Αυτή την περίοδο εξελίσσεται η οριστική μελέτη του παραλιακού που ουσιαστικά έχει συνταχθεί από την τεχνική υπηρεσία του δήμου τώρα συμπληρώνονται και ολοκληρώνονται από τη βοήθεια που μας δίνει τεχνικό γραφείο στο Ηράκλειο που το χρηματοδοτεί ιδιώτης. Η μελέτη που παρουσιάστηκε το 2019 στον κόσμο, ήταν μια προκαταρκτική μελέτη. Παράλληλα κάναμε τις προτάσεις για παρεμβάσεις πάνω στο παρκακι της Λίμνης, τρεις νέους κυκλικούς κόμβους, αναπλάσεις σε κεντρικές οδούς. Εξελίσσεται και η διαδικασία με το Οpen Mall και πολύ σύντομα, δηλαδή από τον Οκτώβρη και μετά, θα μπει στον αέρα για να φτιάχνεται. Στον απολογισμό που θα κάνουμε στα μέσα του Μαΐου θα ακουστούν όσα έχουν δημοπρατηθεί και εξελίσσονται και όσα προβλέπεται να εξελιχθούν».

Για τις αντικειμενικές αξίες, είπε σχετικά με την απάντηση που έφθασε από το υπουργείο Οικονομικών πως «για να ρίξει στα μάτια μας στάχτη, το υπουργείο ζητάει υποτίθεται την άποψη του δήμου για τις αντικειμενικές αξίες των δήμων όμως την απόφαση την παίρνουν άλλοι, εμείς παρόλο που γνωρίζαμε ότι έτσι όπως ήταν οι διαδικασίες, βρήκαμε ορκωτό εκτιμητή για να προσδιορίσει τις αξίες και όλα αυτά, το αφήσαμε να εξελιχθεί γιατί αυτό που λέμε για τις αντικειμενικές πρέπει να έχει κάποια βάση και επιχειρήματα. Για να έχει ο δήμος από δω και πέρα ένα ουσιαστικό εργαλείο για να λειτουργεί, αναθέσαμε σε ορκωτό εκτιμητή, που έκανε μια εισήγηση που στη συνέχεια δώσαμε στην επιτροπή που φτιάξαμε που έδωσαν την πρόταση – εκπρόθεσμη μεν αλλά ουσιαστική. Πράγματι εάν το Υπουργείο ήθελε να λάβει υπόψη του τα πραγματικά στοιχεία, οι προθεσμίες είναι αστείες ιστορίες αλλά βλέπετε εκεί κοιτάζουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα όταν από τη στιγμή που φτάσαμε μέχρι να μας δώσει το αποτέλεσμα με τις διαδικασίες των ενδιάμεσων εγκρίσεων κάναμε επτά μήνες, οι διαδικασίες για την πληρωμή του ορκωτού λογιστή ήταν θέμα του δημοτικού συμβουλίου; δεν νομίζω. Είναι εύκολο για τη δημόσια διοίκηση να κρύβεται πίσω από καταστάσεις να πετά το μπαλάκι αλλού. Γνωρίζαμε ότι ήταν εκτός χρόνου αλλά πιστεύαμε ότι αν πράγματι ήθελαν να το λάβουν υπόψη τους αφού δεν ήταν μία απλή πρόταση αλλά στοιχειοθετημένη, θα μπορούσαν και μπορούν και τώρα να τη λάβουν υπόψη τους».

Αναφέρθηκε επίσης πρόταση του Δήμου να παραχωρηθεί το κτίριο του ΕΟΜΕΧΧ για χρήση στην ΑΣΤΕΚ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com