Εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα

Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα, απασχόλησαν το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε, στην οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κριτικές που έχουν ακουστεί, σχετικά με τα όρια των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης των δήμων για την αντιμετώπισή τους και σε όσα τους έχουν καταλογισθεί περί ολιγωρίας στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της και περί της διαχείρισης της επιχορήγησής της για την πυροπροστασία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Λάζαρος Κυρίζογλου, απαντώντας τόσο σε σχετικές δηλώσεις αρμοδίων υπουργών όσο και σχετικών επικριτικών δημοσιευμάτων, χαρακτήρισε «άδικες» τις κατηγορίες και την επίθεση που δέχονται οι Δήμοι, γεγονός που επαναλαμβάνεται διαχρονικά και κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα, το οποίο αγγίζει τις ευθύνες του Κράτους. 

Το σχετικό άρθρο του προέδρου της ΚΕΔΕ, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, δηλώνοντας ότι η προστασία των Δασών είναι πρωτίστως αποστολή της κεντρικής διοίκησης του κράτους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η συνεχής προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στις “πλάτες” της Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι υπάρχουν νόμοι και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com