«Βραδιά Ερευνητή 2019». Ο Δ/ντης του Επιστημονικού Πάρκου του ΙΤΕ Αρτέμης Σαϊτάκης στο Λατώ fm : «Υλοποιούμε πάνω από 250 ερευνητικά έργα αυτή τη στιγμή»

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Επιστήμης, ανοίγοντας και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό στην «Βραδιά Ερευνητή 2019»

 Ο Δ/ντης του Επιστημονικού Πάρκου του ΙΤΕ Αρτέμης Σαϊτάκης μίλησε για αυτήν την σπουδαία βραδιά στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι Μεν Αλλά» λέγοντας μεταξύ άλλων :

«Είναι μία εκδήλωση πανευρωπαϊκή η οποία γίνεται τα τελευταία 16 χρόνια. Εμείς συμμετέχουμε σχεδόν ανελλιπώς, σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, χρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύστερα από μία ανταγωνιστική διαδικασία.
Σκοπός είναι να φέρουμε το κοινό κοντά στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, να προσελκύσουμε κυρίως νέους οι οποίοι θα δουν τα επιτεύγματα των Ερευνητικών Ινστιτούτων και των Εργαστηρίων και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τους μελλοντικούς ερευνητές.
Κάθε χρόνο παρουσιάζουμε τις δραστηριότητες των ινστιτούτων μας. Θα παρουσιαστούν εταιρείες από τη θερμοκοιτίδα του Τεχνολογικού Πάρκου, οι Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης θα παρουσιάσουν τις εκδόσεις τους και θα διαθέσουν βιβλία στη συμβολική  τιμή των  5 ευρώ, τα έσοδα θα διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς όπως το κάνουμε κάθε χρόνο.
Θα έχουμε στο τέλος μουσική και ελαφρύ γεύμα, παράλληλα θα γίνουν διάφορα θεατρικά δρώμενα για τα παιδιά, όπως «Η μικρή έξυπνοσκουφίτσα»  για το διαδίκτυο των πραγμάτων, ένα Escape Room το οποίο θα πρέπει να βρούνε τρόπο να διαφύγουν, ζωγραφική προσώπου και μπαλονοκατασκευές για τα πολύ μικρά παιδιά.
Τα επιτεύγματα που θα παρουσιαστούν φέτος είναι γύρω στα 50. Από το  Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ θα δούμε κάποια πράγματα που σχετίζονται με μικρό-νανοηλεκτρονική,με καθαρές ασφαλείς και ενεργειακά αποδοτικές πόλεις, με πολυμερή υλικά με βιομιμητικά υλικά και λέιζερ και πως εξερευνούμε το μικρόκοσμο με τρισδιάστατη εκτύπωση. Το Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας  θα παροσυιαστούν,  νέες μεθόδοι για τον έλεγχο των κουνουπιών, πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα έντομα στη Γεωργία, πώς ο εγκέφαλος υποστηρίζει τη συμπεριφορά του οργανισμού και θα δούμε το Εργαστήριο Αρχαίου DNA το οποίο μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στην Αρχαιολογία. Είναι ένα εργαστήριο το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα με τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης και έχει σκοπό να μελετήσει το αρχαίο DNA και να δώσει απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την εξέλιξη και με τη μετακίνηση των ανθρώπων, με την προέλευσή τους και αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους αρχαιολόγους.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής θα δείξει τα δικά του επιτεύγματα που είναι κάποιες εφαρμογές όπως, πώς μπορούμε να καταλάβουμε τη σύσταση του κρασιού, κάποια παιχνίδια μπορούν να παίξουν τα παιδιά και να μάθουν οι υπολογιστές, εξοικείωση με τους υπολογιστές, εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας, το Ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου το safeinternet4kids ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο των παιδιών, εφαρμογές που σχετίζονται με πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων, με μοντελοποίηση δικτύων του εγκεφάλου, ρομποτικά συστήματα,πάρα πολλά πράγματα.
Το Ινστιτούτο αστροφυσικής το οποίο θα διαθέτει τηλεσκόπια στους κήπους μας για να μπορούν οι επισκέπτες να παρατηρήσουν τον νυχτερινό ουρανό.
Συνεργαζόμαστε με πάρα πολλές μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο και υλοποιούμε πάνω από 250 ερευνητικά έργα αυτή τη στιγμή.
Καλούμε όλο τον κόσμο όλους και ιδιαίτερα τους νέους την Παρασκευή το απόγευμα από τις 17:00 μέχρι τις 23:00 στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στα Βασιλικά Βουτών» κατέληξε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com