Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης «Τελειώστε Φυλακές και Κέντρο Αποκατάστασης!»

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Νεάπολης μίλησε στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» και στην Δέσποινα Κουτάντου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρος Τζώρτζης  επισημαίνοντας χαρακτηριστικά
«O εμπορικός κόσμος Νεάπολης τα τελευταία χρόνια περνάει δύσκολα.
Οι επιχειρήσεις συρρικνώνονται, με τη συρρίκνωση και το κλείσιμο των υπηρεσιών πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν. Όσες επιχειρήσεις παραμένουν είναι οι οικογενειακές.  Η Νεάπολη  φημιζόταν παραδείγματος χάρη όχι μόνο για τα πολλά και καλά μαγαζιά της αλλά και τα  κρεοπωλεία της. Ήταν 10-12  και σήμερα φανταστείτε μαζί με τα σούπερ μάρκετ είναι γύρω στα τέσσερα με πέντε.
Η Νεάπολη έχει γύρω-γύρω πολλά χωρία  που είχαν πάρα πολύ κόσμο παλιότερα, όλος αυτός ο κόσμος κατέβαινε στην αγορά της Νεάπολης τώρα έφυγε ο κόσμος και πάει στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Εμείς σαν σύλλογος δεν μπορούμε να κάνουμε επεμβάσεις τόσο πολύ για την τόνωση της αγοράς όσο να πιέσουμε τις δημοτικές αρχές, την τοπική κοινότητα σε συγκεκριμένα πράγματα, σε συγκεκριμένες δράσεις, για να τονωθεί λίγο η αγορά.
Σε μια  πρόσφατη συνάντηση που είχαμε ,προεκλογικά με τον βουλευτή κ. Πλακιωτάκη και με το Δήμαρχο αυτό που του ζητήσαμε και είναι άμεσης προτεραιότητας, οχι  μόνο μία ανάπλαση της πλατείας που θα πάρει 5, 6, χρόνια, αυτό που  ζητήσαμε είναι «Τελειώστε φυλακές και το Κέντρο Αποκατάστασης! Τα έργα που ουσιαστικά θα φέρουν  κόσμο.  
Αν τελειώσουν αυτά τα έργα  θα δώσουν μία ώθηση στην αγορά. Από εκεί ξεκινάμε γιατί το να κάνουμε μία γιορτή εμείς στην πλατεία, θα φέρουμε κόσμο, αλλά  αυτό είναι περιστασιακό. Εμείς θέλουμε σιγά-σιγά να δώσουμε μία πνοή, μία ώθηση στον επαγγελματία να ‘ρθει να επενδύσει στη Νεάπολη.
Το παρεμπόριο ανθεί!  Τι θέλετε να βρείτε; ότι θέλετε να βρείτε, θα το βρείτε στο στο παρεμπόριο. Πηγαίνετε στα χωριά, καθίστε σε ένα καφενείο στον κεντρικό δρόμο και μετράτε αυτοκίνητα που περνάνε και πουλάνε τυροκομικά, χαρτικά, φρούτα, όσπρια τα πάντα, είναι σούπερ μάρκετ, μόνο κρέας νομίζω δεν πουλάνε.
Παλιότερα εδώ που ήταν Αστυνομικό Τμήμα υπήρχε ενδιαφέρον υπήρχε βοήθεια τώρα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Ο καθένας  πουλάει ότι θέλει, όποτε θέλει, ότι ώρα θέλει, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας, στη μέση της πλατείας».
Για την κίνηση τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου ο κ. Τζώρτζης είπε ότι
«είχε μία ικανοποιητική κίνηση, περίπου στα περυσινά επίπεδα. Πήραμε μία ανάσα όμως  ήδη τώρα έχει αρχίσει η πτώση» και τόνισε ότι «το επόμενο άμεσο διάστημα θα ζητήσουμε ευρεία συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα του παρεμπορίου στη Νεάπολη και στα γύρω χωριά να δούμε ο καθένας τι ,πού και πώς μπορεί να βοηθήσει γιατί αν δεν βοηθήσουν όλοι θα καταστραφούμε« κατέληξε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις