Ο Μανόλης Θραψανιώτης στο Λατώ fm: «Δεν είμαι αισιόδοξος για τον ΒΟΑΚ στο Λασίθι, απαιτείται πολιτική βούληση και κινητοποίηση των φορέων για να αντιμετωπιστεί ο Νομός ισότιμα με την υπόλοιπη Κρήτη» – Τι είπε για εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και Συνέδριο

«Τα δεδομένα μέχρι και την προηγούμενη κυβέρνηση τα δεδομένα δεν ήταν αισιόδοξα, θέλω να πιστεύω ότι ο νομός Λασιθίου επιτέλους θα αντιμετωπιστεί ισότιμα με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, αυτό όμως έχει μία προϋπόθεση, ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση», τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με τις εξελίξεις για τον ΒΟΑΚ ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης μιλώντας στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, «υπάρχει προβληματισμός γενικά για την αντιμετώπιση που έχει τώρα 50 χρόνια ο Νομός Λασιθίου. Από τότε που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το σχέδιο για τον βόρειο οδικό άξονα, έχει μηδενική συμμετοχή, εάν εξαιρεθεί το τμήμα Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό που έχει κατασκευαστεί τα προηγούμενα χρόνια σε αυτή την κατεύθυνση


Η πρωτοβουλία του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την χρηματοδότηση και την δημιουργία Επιτροπής υποστήριξης κινείται, όπως είπε, προς τη σωστή κατεύθυνση ζητάει. Θα πρέπει σε αυτήν την κατεύθυνση να υπάρξει μία κινητοποίηση των φορέων του Νομού, και για άλλα ζητήματα όπου υστερεί το Λασίθι. Πιθανόν κάτι να έχουμε ως Νομός Λασιθίου, δεν είμαι όμως πολύ αισιόδοξος για διάφορους λόγους. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι οι φορείς στο νομό Λασιθίου για συγκεκριμένα θέματα στα οποία υπάρχει υστέρηση και τα οποία δεν πρέπει να διεκδικήσουμε ενωμένοι».

Επίσης προτεραιότητα ταυτόχρονα, με το Βόρειο Οδικό Άξονα, είναι, όπως ανέφερε, η εξασφάλιση υδατικών πόρων για τις καλλιέργειες στο Νομό.

Για τα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί από πέρυσι, ο κ. Θραψανιώτης τόνισε πως «από τότε που έγινε η σχετική δέσμευση του υφυπουργού κ. Διγαλάκη ότι θα είναι τα πρώτα που θα εξεταστούν, απομακρύνεται αυτή η δυνατότητα διότι έχει συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης αλλά δεν έχει προχωρήσει.

Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ τον κ. Κατσαράκη στο Οροπέδιο το θέμα ήταν ακόμη στο ‘θα δούμε’. 

Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει από τους φορείς, κλπ, μία κινητικότητα ούτως ώστε να διεκδικήσουμε αυτά τουλάχιστον που είχαν χωροθετηθεί, το ΕΛΜΕΠΑ, ο ΒΟΑΚ. Το ΤΕΕ/ΤΑΚ κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ είχα και μία συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη όπου είπαμε κάποια ζητήματα, που τελικά δεν προχώρησαν».

Αναφέρθηκε επίσης στις κινήσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ για το νέο Χωροταξικό-Πολεοδομικό Νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για τις διεργασίες για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής ανέφερε πως «οι αλλαγές που έγιναν ήταν επιβεβλημένες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία και δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα από τη ζωντανή επαφή με τον κόσμο. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται μία ενεργοποίηση όλου του κόμματος όλου μηχανισμού αυτού που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την προσπάθεια διεύρυνσης ούτως ώστε να εκφραστεί εκείνο το ποσοστό το 32%, γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ ως τον κύριο κορμό της έκφρασης των δημοκρατικής παράταξης».

Για το Συνέδριο είπε πως αναγκαστικά λόγω και των συνθηκών της πανδημίας αναβλήθηκε προσωρινά. «Εκείνο που δεν αναβάλλεται είναι η αναδιοργάνωση του κόμματος ώστε να μπορέσουμε ξανά να απευθυνθούμε στην κοινωνία που δυστυχώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο Ελλάδες – αυτήν που παρουσιάζουν τα συστημικά Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας και αυτή με την καθημερινότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο επιχειρηματίας, ο καταστηματάρχης, κλπ».

Σχετικές δημοσιεύσεις