Ο Κωστής Νικολαράκης στο Λατώ fm: «Τα μέτρα πρέπει να είναι δρακόντεια – χθες κυκλοφορούσαν πέντε λεωφορεία στον Άγιο Νικόλαο με ηλικιωμένους τουρίστες, έπρεπε να τους μαζέψει κανείς όλους μαζί»

Για όλα τα νεότερα που έχουν προκύψει με τον κορωνοϊό και όλα αυτά που πρέπει όλοι μας να προσέξουμε μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κωστής Νικολαράκης.

Όπως τόνισε «αλίμονο μας αν δεν ανησυχούμε! Ο ιός μας έχει επισκεφθεί και είμαστε σε μια πραγματικότητα την οποία προβλέψαμε. 

Τα μέτρα τα οποία τηρούνται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά η άποψη μου η ταπεινή είναι ότι έπρεπε να είναι πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, δρακόντεια θα τα έλεγα.  Δεν πας με το μαλακό σε αυτές τις περιπτώσεις όταν διακυβεύεται η υγεία μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Είσαι απόλυτος και σκληρός εφαρμόζεις δρακόντεια μέτρα και τα εφαρμόζεις και γρήγορα γρήγορα χωρίς να κοιτάς ούτε κόστος ούτε τίποτα άλλο.

Δεν χαϊδεύεις αυτιά δεν συνδιαλέγεσαι με διάφορους άσχετους τρόπους, προχωρείς αποφασιστικά και ανακόπτιες την διασπορά μιας τόσο γρήγορα μεταδιδόμενης ίωσης, προστατεύοντας την δημόσια υγεία.


Το 1 περιστατικό δίδει σε 2, τα 2 σε 4, τα 4 σε 8 για αυτό δεν ελέγχεται, για αυτό και η άποψη μου είναι οτι τα μέτρα πρέπει να είναι δρακόντεια και από την αρχή.

Πριν από 13 ημέρες κάναμε την πρώτη παρουσίαση του θέματος στο Επιμελητήριο τότε υπήρχαν 4 περιστατικά και 330 χθες, τα σημερινά δεν τα ξέρουμε ακόμα. Αναλογιστείτε για τι μιλάμε και κάντε προβολή σε δεκατρείς μέρες από τώρα να δείτε που θα βρισκόμαστε.

Όποιος δεν έχει λόγο να βγει έξω να κάθεται σπίτι του. Ηλικιωμένοι και ασθενείς δεν έχουν κανένα λόγο να ρισκάρουν. Να βγουν να κάνουν μια βόλτα στο δρόμο χωρίς επαφές, χωρίς χειραψίες , χωρίς καφεδάκια χωρίς πάρε δώσε με άλλο κόσμο και να γυρίσουν στο σπίτι  τους.


Το ίδιο και τα παιδιά αλλά όχι μαζί με ηλικιωμένους. Τα παιδιά ευτυχώς δεν νοσούν διασπείρουν τον ιο πολλές φορές ασυμπτωματικά.

Είναι κινούμενοι ωρολογιακοί φορείς του ιού. Άρα μακριά τα παιδιά από του ηλικιωμένους.

Δεν μας πειράζει εάν ασθενήσουμε, μας πειράζει να μην πεθάνουμε! Αν αρρωστήσει ένας 40άρης, 35αρης 25άρης και κάτσει στο σπίτι 15 μέρες με εναν πυρετό και μια δύσπνοια, δεν χάλασε ο κόσμος . Το θέμα είναι να μην αρρωστήσει ο άλλος που έχει εύθραυστη υγεία και “πάει περίπατο”. Να αερίζει το χώρο του σωστά, να τρώει σωστά, να προσέχει τι φάρμακα και τι τρόφιμα παίρνει από τους άλλους και μακριά από τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Τόσο απλά. 

Τρία πράγματα είναι…..Πυρετός – Βήχας – Δυσπνοια.- Αυτές οι τρεις λέξεις.

Αν ακολουθήσουμε τα μοντέλα Κίνας και Ιταλίας θα έχουμε την ίδια πορεία αν είμαστε σοβαρότεροι και η πολιτική μας ηγεσία κάνει τα μέτρα όχι με ¨”σας παρακαλούμε μείνετε σπίτι σας”… χθες κυκλοφορούσαν πέντε λεωφορεία στον Άγιο Νικόλαο με ηλικιωμένους τουρίστες. Έπρεπε να τους μαζέψει κανείς όλους μαζί…το λέω χονδροειδέστατα αλλά δεν μπορείς να λες του ηλικιωμένου Έλληνα να μείνει σπίτι του και να έχεις πέντε λεωφορεία να γυρίζουν στην πόλη. 

Δεν μπορείς να λες μείνετε σπίτι και την ίδια ώρα να κατεβαίνουν αεροπλάνα με 300 ανθρώπους μέσα. Δεν μπορείς να έχεις το μετρό στην Αθήνα με μισό εκατομμύριο ανθρώπους την ημέρα….Δεν μπορεί την Παρασκευή βράδυ η εκκλησία να είναι “πατητή” και να μην τολμά κανείς να τους πει καθίστε σπίτι και κάντε το σταυρό σας, μα ο Θεός και ο Χριστός είναι παντού. Μετά που θα περάσει η “μπόρα” θα πηγαίνεις να κάνεις γονυκλισίες ένα εικοσιτετράωρο συνεχές…μήνες να πας στο Άγιο Όρος, να αγιάσεις».

Ακούστε εδώ τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com