Η Προϊσταμένη της Μ.Ε.Θ. του ΓΝΑΝ Μαρίζα Λαμπράκη στο Λατώ fm: «Το δημόσιο σύστημα υγείας θα σταθεί στο ύψος του παρά την έκπτωση που του έχουν κάνει, πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ενίσχυση των κλινών στις Μ.Ε.Θ.»

Για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που οφείλουμε όλοι να παίρνουμε απέναντι στο νέο κορωνοϊό και για την πρωτόγνωρη κατάσταση που εν γένει επικρατεί, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό η Προϊσταμένη της Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μαρίζα Λαμπράκη.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων πρέπει «να τηρούμε την ατομική υγιεινή, την καλή καθαριότητα στα χέρια, τη χρήση αλκοολικού διαλύματος, να μην βρισκόμαστε σε χώρους με συνωστισμό και να ακούμε καθημερινά και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες μόνο των ειδικών».

Αναφορικά με τα μέτρα υγιεινής στο σούπερ μάρκετ, ανέφερε πως «τα γάντια που φορούν οι εργαζόμενοι κατά τη γνώμη μου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ ‘ότι λύνει. Σε κάθε συναλλαγή πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά. Το να φοράμε τα ίδια γάντια και να κάνουμε πολλές συναλλαγές σημαίνει ότι αυτά φέρουν πλέον ένα μεγάλο μικροβιακό φορτίο που βλάπτει».

Τόνισε επίσης πως «το δημόσιο σύστημα υγείας παρά την έκπτωση που του έχουν κάνει, παρά το ότι όλα έχουν δοθεί στην κατεύθυνση της ιδιωτικής υγείας, έχει δείξει πως μπορεί να σταθεί στο ύψος του» 

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία ανέφερε πως «τα κρεβάτια της Μ.Ε.Θ. ανά 100.000 κατοίκους το 1980 ήταν 922 ενώ το 2013 ήταν 275. Στη Βόρεια Ιταλία αντιμετωπίστηκαν άνθρωποι υπερήλικες και οι θάνατοι ήταν για ανθρώπους άνω των 82 ετών. Το τοπικό σύστημα υγείας δεν μπόρεσε να σηκώσει την υπερβολική έλευση που έγινε

Στην Ελλάδα υπήρχαν 388 κρεβάτια Μ.Ε.Θ. ανά 100.000 άτομα το 1993, το 2014 αυτά τα κρεβάτια έγιναν 344, αντίθετα με τη Γερμανία όπου και υπήρχε αύξηση από 615 σε 625 το διάστημα αυτό».

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, το κρεβάτι της ΜΕΘ θα δοθεί εκεί που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, οπότε εκεί πρέπει να δοθεί βαρύτητα όπως και στην ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Κι αυτό έπρεπε να έχει γίνει ήδη και όχι όπως τώρα εξ απίνης». 

Συνέστησε δε στον κόσμο «υπομονή, επιμονή και να πάνω απ’ όλα να βάζει την ατομική του ευθύνη. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι ιοί  με την αλλαγή της θερμοκρασίας και με τη ζέστη δεν αντέχουν, ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλη Μάη-αρχές Ιουνίου θα έχουν αλλάξει και τα δεδομένα».

Ακούστε τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com