Ο Κωστής Καστελλιανάκης στο Λατώ fm: «Ολοκληρώνονται μέχρι 30/11 οι εργασίες του ΟΤΕ, προσπαθούμε να ελέγχουμε ζημιές που καταγράφονται – Πλουσιότερος χριστουγεννιάτικος φωτισμός σε όλο το Δήμο για έναν τόνο αισιοδοξίας»

Για ζητήματα της καθημερινότητας στον Άγιο Νικόλαο και τον φωτισμό ενόψει των Χριστουγέννων μίλησε ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και διοίκησης Κωστής Καστελλιανάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. 

Ερωτώμενος, αρχικά, για την κατάσταση του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού που παραμένει στην κλινική κορωνοϊού του ΓΝΑΝ, ο αντιδήμαρχος είπε ότι «στην κλινική του εικόνα είναι καλύτερα, η εικόνα που έχουμε είναι ότι θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τού ευχόμαστε όλοι από τον Δήμο περαστικά και γρήγορα να είναι κοντά μας και στα καθήκοντά του».

Αναφερόμενος στις εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο στην πόλη του Αγίου Νικολάου, είπε ότι η περίοδος της καραντίνας έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν κάποιες εργασίες από τον ΟΤΕ για να περάσει η οπτική ίνα. Όπως ανέφερε, «μέχρι τέλη του Νοέμβρη οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μιας και δουλεύουμε το έργο ως Δήμος Αγίου Νικολάου και προσπαθούμε να γίνονται όσο το δυνατό λιγότερο ζημιές. Ξέρουμε και εμείς ότι υπάρχουν αναφορές για ζημιές, και καθημερινά ελέγχουμε τις εργασίες που έγιναν την προηγούμενη ημέρα ούτως ώστε να υποδεικνύουμε τα κακώς κείμενα και τις ζημιές που έχουν γίνει ώστε να αποκατασταθούν άμεσα, δεν είναι δυστυχώς στο χέρι μας να αποφύγουμε τις ζημιές εκείνες που πραγματοποιεί ο ΟΤΕ με τις εκσκαφές. Από την πλευρά του εργολάβου έχει κατατεθεί εγγυητική
αφού οι εργασίες πραγματοποιούνται σε δημοτικό χώρο εάν ζημιές δεν αποκατασταθούν και δεν γίνουν έτσι όπως πρέπει, προφανώς θα γίνει μία συζήτηση με το Δήμαρχο για αποζημίωση».

Συνεχίζονται, όπως ανέφερε, εργασίες από το Δήμο για τοιχία αντιστήριξης στα πρανή της λίμνης ενώ θα ακολουθήσει και μία νέα φύτευση εκεί όπου είχαν κοπεί τα δέντρα, «ώστε να αλλάξει συνολικά η λίμνη μιας και είναι το σημείο κατατεθέν του Αγίου Νικολάου».

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε, όπως είπε, η  πρώτη παρτίδα από τα παγκάκια (μεταλλικός σκελετός, ξύλινο κάθισμα) που είχε παραγγείλει ο Δήμος «για να τοποθετηθούν στο σύνολο του δήμου όχι μόνο στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Προς το τέλος του μήνα  ξεκινήσουμε την τοποθέτηση. Νομίζω ότι και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και αφορά την καθημερινότητα του πολίτη Μιας και ειδικά τούτη την περίοδο που ο περίπατος έχει αυξηθεί κατά πολύ».

Σχετικά με τους χώρους στάθμευσης σε Γαργαδόρο, Αμμούδι και ένας περιφερειακά στον παραποτάμιο δρόμο, «οι δύο έχουν ολοκληρωθεί ε Γαργαδόρο, Αμμούδι και μένει ακόμη να μπει ένα υπόστρωμα, ο τρίτος ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, ελπίζουμε να αρχίσει το επόμενο διάστημα για να είναι έτοιμος τη νέα σεζόν την τουριστική».

Αναφορικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, ο κ. Καστελλιανάκης  είπε πως «προσπαθούμε να δώσουμε έτσι έναν τόνο αισιοδοξίας, μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί, θα είναι καλύτερος από πέρυσι και θα είναι σε όλο το Δήμο, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό». Πρόσθεσε πως χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν θα γίνουν φέτος ούτε στον Άγιο Νικόλαο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com