Ο Γιώργος Βάρδας στο Λατώ fm: «Μαζεύτηκαν πάνω από 350 σακούλες στον εθελοντικό καθαρισμό, σκεφτόμαστε να καθιερωθεί μία φορά κάθε χρόνο, όταν συμμετέχεις σε τέτοιες δράσεις καταλαβαίνεις καλύτερα το πρόβλημα»

Για τον εθελοντικό καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε χθες στον Άγιο Νικόλαο μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Βάρδας.

«Σαν πρώτη φορά νομίζω πήγε πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι ήταν περίπου εκατό άτομα. Όλοι εργαστήκαμε χθες, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι σχεδόν από όλες τις παρατάξεις. 

Πάνω από 350 σακούλες, χώρια τα κλαδιά. 

Η Ομάδα Διάσωσης καθάρισε το Λιμάνι και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό, μια ομάδα από τον Κρούστα  καθάρισε τον  αρχαιολογικό χώρο μπροστά από τον ΟΤΕ, μια ομάδα από το Καλό Χωριό καθάρισε τον Ελαιώνα, μια άλλη ομάδα καθάρισε το Κυκλοφοριακό Πάρκο, άλλη ομάδα πήγε στην πλαζ του ΕΟΤ μέχρι τον Γαργαδόρο, από την Γεφυρα, τον παραλιακό, το μπουρούνι, ο ΑΟΑΝ καθάρισε την Αμμούδα γύρω απότ ο γήπεδο. Πιστεύω ότι δεν ξέχασα κανένα. Να σημειώσω ότι εθελοντικές δράσεις γίνανε και στην Κριτσά, Μέσα Λακώνια, Νεάπολη, Νικηθιανός.

Ατομικές πρωτοβουλίες υπάρχουν καθημερινά και ο κόσμος βοηθάει.

Είμαστε ευχαριστημένοι σαν πρώτη φορά, σκεφτόμαστε να καθιερωθεί κάθε χρόνο μια μέρα εθελοντισμού καθαρισμού.  Δεν εχει σημασία το πόση δουλειά θα κάνουμε όσο η συμμετοχή. Όταν συμμετέχεις σε τέτοιες δράσεις καταλαβαίνεις  καλύτερα το πρόβλημα.

Περιμένουμε 30 εργάτες, 4 οδηγούς και  1 χειριστής, δεν ξέρω πότε ακριβώς. Έχουμε στείλει τα χαρτιά στον ΑΣΕΠ και περιμένουμε την απάντηση για να ξεκινήσουμε την διαδικασία. Δεν είναι στο χέρι μας, καταλαβαίνεται ότι αν ήταν στο χέρι μας θα τους είχαμε πάρει ήδη από το Φεβρουάριο. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι του Δήμου, εξαρτάται από το κεντρικό κράτος όπως ξέρετε, δεν έχει σημασία πότε κάνουμε τα χαρτιά, εμείς ξεκινήσαμε την διαδικασία τέλος του Γενάρη αλλά η απάντηση έρχεται  σε όλους τους δήμους. 
Πιστεύω σε ένα μήνα να τους έχουμε και με την λήξη της πανδημίας να επιστρέψουν και όσοι έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού  και έτσι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα στην πόλη και στα χωριά.

Σχετικές δημοσιεύσεις