O Γιώργος Χαβάκης στο Λατώ fm: «Κορωνίδα των στόχων μας να θεωρηθούν ως πολύτεκνοι αυτοί που έχουν τρία παιδιά και πάνω, πρέπει να εναρμονιστούμε με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη»

Για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος και τους κεντρικούς στόχους του μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Λασιθίου και διευθυντής του Γυμνασίου Νεάπολης Γιώργος Χαβάκης.

Όπως τόνισε «οι βασικοί στόχοι, η κορωνίδα θα έλεγα των θεμάτων για εμάς, είναι η εξομοίωση με τους πολύτεκνους, δηλαδή ως πολύτεκνοι να θεωρηθούν αυτοί που έχουν τρία και άνω παιδιά.

Για μας είναι το πιο σημαντικό  θέμα και θα προσπαθήσουμε να εναρμονιστεί η χώρα μας με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εμείς να κάνουμε διαφορετικά. Στην Ευρώπη πολυμελείς οικογένειες θεωρούνται αυτές που έχουν τρία και άνω παιδιά.

Στο συνέδριό μας παρευρέθηκε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος ο οποίος μας έδωσε το μήνυμα ότι θα προσπαθήσει μέσα στο ευρωκοινοβούλιο να θέσει αυτό το θέμα και θα έχουμε μία συνεργασία ώστε να προχωρήσουμε και εμείς στη λύση του».

Όπως είπε «έ
να άλλο πολύ σημαντικό θέμα το οποίο μας απασχολεί και  θεωρώ ότι είναι από τα πρώτα θέματα στην Ελλάδα, είναι το δημογραφικό διαχρονικά.

Θα κάνουμε  μία σειρά από δράσεις μαζί και με την πολιτεία, χαρακτηριστικά να σας πω ότι συμμετείχε στο συνέδριο και  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και μας ζήτησε επιτακτικά να τον επισκεφτούμε και να σχεδιάσουμε μαζί ενημερωτικές δράσεις κυρίως στην Αττική, οι οποίες θα είναι τέτοιες για να αναδείξουν το θέμα το δημογραφικό, σε με συνεργασία με πανεπιστήμια με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών που ασχολείται με το θέμα και πανεπιστήμια ανά την Ελλάδα κυρίως της Θεσσαλίας που ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι τρίτεκνοι έχουν πάρει αρκετά πράγματα δεν το παραγνωρίζουμε το γεγονός και η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η τωρινή ήδη έχει δώσει στους τρίτεκνους τα οποία θεωρούμε σημαντικά, δηλαδή δεν υπάρχει τομέας που δεν εμφανίζονται οι τρίτεκνοι, από το κτηματολόγιο μέχρι το επίδομα παιδιού, δόθηκε από την κυβέρνηση τώρα ένα επίδομα 2000 για τη γέννηση κάθε παιδιού είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Εμείς βέβαια λέμε ότι το τρίτο παιδί είναι ουσιαστικά αυτό που θα βοηθήσει στη λύση του δημογραφικού μία και θέλουμε μέσο όρο γεννήσεων τουλάχιστον δύο για να μπορέσει η Ελλάδα να αυξηθεί. Πιστεύουμε ότι μέσα από την ανάδειξη των θεμάτων θα ωφεληθεί  όλη η Ελλάδα όχι μόνο οι τρίτεκνοι. Οι τρίτεκνοι αυτό που ζητάμε δεν είναι πάντα χρήματα ζητάμε υποδομές.

Εάν η πολιτεία φροντίσει και έχει υποδομές, το νηπιαγωγείο, σχολική στέγη,φοιτητικές εστίες να μπορούν τα παιδιά να μένουν να μην πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια οι γονείς.

Είναι καλό κάποια επιδόματα,παραδείγματος χάρη το επίδομα των 500 ευρώ, το οποίο περνάμε πριν από πέντε χρόνια είναι καλό να μας το ξαναδώσουν, υπάρχει μία υπόσχεση από το Υπουργείο Οικονομικών, θα κάνουμε μία επίσκεψη στον κύριο Σκυλακάκη να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε».


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις