Ο Μανόλης Ανδρεαδάκης στο Λατώ fm για τον κορωνοϊό: «Λαμβάνουμε και στο ΓΝΑΝ όλα τα απαραίτητα μέτρα για πιθανό κρούσμα, αυτό που έχω να συστήσω είναι ψυχραιμία»

Για όλα τα μέτρα ετοιμότητας που λαμβάνονται στα Νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και του Λασιθίου ενόψει της πιθανής εισόδου στη χώρα μας του νέου κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης.

Όπως μεταξύ άλλων είπε «τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ισχύουν για όλα τα νοσοκομεία της χώρας»

Για το ΓΝΑΝ όπως είπε «υπάρχουν σχετικές  ανακοινώσεις στην είσοδο του νοσοκομείου και ταμπέλες οι οποίες προτρέπουν τους ασθενείς αν έχουν και επιδημιολογικά κριτήρια είτε  έχουν έρθει από χώρες όπως η Κίνα ή έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι ήταν σε χώρα υψηλού κινδύνου όπως π.χ. η Ιταλία, να  ενημερώνουν κατευθείαν το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Μπαίνουν σε ειδικό δωμάτιο όπου το προσωπικό είναι εξοπλισμένο με ειδικές μάσκες και μπλούζες, εφοδιάζεται και ο ασθενής αμέσως με μπλούζα και  μάσκα και γίνεται ιατρική εκτίμηση και αντιμετωπίζεται σαν ύποπτο περιστατικό. 

Αυτό το “ύποπτο κρούσμα” παραμένει σε ένα ειδικό θάλαμο και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικό παραμένει στο νοσοκομείο.

Εάν παρουσιάσει ιδιαίτερα προβλήματα ή επιπλοκές τότε μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο στα “Νοσοκομεία Αναφοράς” στην Κρήτη».

«Στο νοσοκομείο είναι τρία δωμάτια τα οποία συνήθως νοσηλεύονται  ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα. Σήμερα θα έρθει κλιμάκιο το οποίο ελέγχει αν τηρούνται όλα τα τα πρωτόκολλα που αφορούν τα υλικά τα οποία χρειάζονται. Τα νοσοκομεία μας έχουν προμηθευτεί όλα αυτά τα υλικά. Δεν πρέπει να τρομοκρατούμε τον κόσμο. Είναι μία ίωση όπως άλλες ιώσεις που κυκλοφορούν. Είναι μία γριπώδης συνδρομή, δηλαδή έχει βήχα, πυρετό, κακουχία. 

Τα άτομα που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο, από ότι ξέρουμε στα παιδιά κάτω των 9 ετών δεν έχουμε κρούσματα. 

Αυτό που έχω να συστήσω είναι ψυχραιμία και τίποτα παραπάνω».

Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις