Ο Γιάννης Μηναδάκης στο Λατώ fm: «Άδικη η απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού – Αν η κυβέρνηση επιμείνει την Δευτέρα προχωρούμε σε αναστολή εργασίας των θηροφυλάκων»

«Άδικη και κατευθυνόμενη» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το κυνήγι ο εκπρόσωπος του Νομού Λασιθίου στην Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου Γιάννης Μηναδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Ο ίδιος τόνισε πως «ο κυνηγετικός κόσμος καταλαβαίνει το πρόβλημα με την πανδημία, δεν είμαστε από τους αρνητές της κατάστασης, αλλά η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή του κυνηγιού πάρθηκε πρόχειρα, χωρίς να συνεκτιμηθούν οι προτάσεις που είχαμε καταθέσει από το Σεπτέμβριο που είμαστε σε διάλογο με την κυβέρνηση και ενώ είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις από την κεντρική εξουσία ότι οι ευνοημένοι από πιθανό δεύτερο lockdown θα είναι οι κυνηγοί αφού θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν λόγω της κυνηγετικής άδειας.

Ακόμη, είπε, δεν υπάρχει σχετική ΚΥΑ. «Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιος μπορεί να πάει ορειβάτης έξω και ο κυνηγός ή ο ψαράς δεν μπορεί να πάει. Πώς μπορούμε να πάμε ας πούμε εγώ με τον γιο μου την Κυριακή στις ελιές και δεν μπορούμε να πάμε να κυνηγήσουμε;

Πρόσθεσε πως «ότι διέπει το κυνήγι ανήκει στις Κυνηγετικές οργανώσεις», αναφέροντας ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Θηροφύλαξη. «Η Ομοσπονδιακή Θηρογυλακή πληρώνεται από τις Κυνηγετικές οργανώσεις».

Εάν η κυβέρνηση επιμείνει όπως τόνισε «εμείς την Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην αναστολή της εργασίας των θηροφυλάκων, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν, πρόσθεσε, «και τα καταστήματα πώλησης κυνηγετικών ειδών ή οι εταιρείες που έχουν εισάγει προϊόντα που είναι η εποχή να τα πουλήσουν τώρα. Εμείς ζητούμε τουλάχιστον να μπορούμε να κυνηγάμε εντός Νομού, με ότι προβλέπεται. 
Ξεκάθαρα θεωρούμε ότι υπάρχει δάκτυλος για αυτή την απόφαση».

Αύριο, Σάββατο, θα υπάρξει όπως είπε κινητοποίηση σε όλους τους συλλόγους της χώρας και της περιοχής. «Θα στείλουμε το μήνυμά μας, 
τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες μας και θα πάμε να πάρουμε τα σκυλιά μας να πάμε στις πλατείες».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com