Ο Γιώργος Μανουσάκης στο Λατώ fm: «Αγωνιούμε για την υγεία της πρώην συναδέλφισσας μας – Ο ιός είναι εδώ, απαιτείται η υπευθυνότητα όλων – Καλύτερο μέτρο και η πρόληψη και η πρόσληψη, το σύστημα υγείας είναι στα όριά του»

«Είναι κάτι που μας έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ όλους, έχουμε όλοι πολλή αγωνία το προσωπικό του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας της πρώην συναδέλφισάς μας που είχαμε εργαστεί για πολλά χρόνια μαζί πριν πέντε χρόνια βγήκε σε σύνταξη. Και αυτό δείχνει ότι πλέον η κατάσταση έχει φέρει τον κορωνοϊό όχι στην πόρτα, μέσα μες στο σπίτι μας,  άνθρωποι της τοπικής μας κοινωνίας δίνουν πλέον τη δύσκολη μάχη με τον ιό διασωληνωμένοι. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε όλοι πολύ σοβαρά υπόψη και να θα φερθούμε και ανάλογα με την αντίστοιχη υπευθυνότητα». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Πρώτη ματιά  στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης για την 55χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ κορωνοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Η γυναίκα, μάλιστα, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα».

Αυτή τη στιγμή όπως ανέφερε ο αριθμός των περιστατικών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο είναι 4, «δεν είχαμε από την αρχή της πανδημίας τέτοιον αριθμό»

Ο κ. Μανουσάκης επανέλαβε ότι «πρέπει να προχωρήσουν και άλλες προσλήψεις, υπάρχουν και άλλες κλινικές που εξυπηρετούν και άλλα περιστατικά, τα τακτικά ιατρεία γίνονται κανονικά. Χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση των δομών αυτή την περίοδο, χωλαίνουμε και στο κομμάτι των γιατρών ενώ και στις μονάδες εντατικής θεραπείας οι γιατροί έχουν διπλό έργο γιατί αντιμετωπίζουν και τα περιστατικά που υπάρχουν στην κανονική ΜΕΘ και αντιμετωπίζουν και τα περιστατικά που νοσηλεύονται στην κλινική covid. Το καλύτερο μέτρο είναι και η πρόληψη και η πρόσληψη γιατρών. Η κυβέρνηση πρέπει να ανακοινώσει και καινούργια μέτρα σημαντικά ενίσχυσης του συστήματος υγείας. Η διαφορά που έχουμε αυτή τη στιγμή σε σχέση με την προηγούμενη καραντίνα είναι το ότι το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του – ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι πάρα πολύ μεγάλος». 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «προσοχή, όχι  άσκοπες μετακινήσεις και άσκοπες συνευρέσεις, να περιοίσουμε όλοι όσο μπορούμε τη δραστηριότητά μας για να βγούμε όσο πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com