Ο Δημήτρης Τζιράκης στο Λατώ fm: «Δεν ήθελα απλά να κατέχω τον τίτλο του προέδρου της ΕΛΜΕ και να μην μπορώ να προσφέρω αυτά που θα ήθελα»

Για την παραίτηση του από την προεδρία της ΕΛΜΕ  και για τα νέα του καθήκοντα ως Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» ο Δημήτρης Τζιράκης. Μεταξύ άλλων είπε:  «H παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου της EΛME Λασιθίου είναι  θέμα καθαρά ηθικό και δεοντολογικό. Δεν θα μπορούσα να εξυπηρετώ κατά κάποιο τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και παράλληλα να κατέχω το αξίωμα του Προέδρου της ΕΛΜΕ.
Τα καθήκοντα του αντιδημάρχου δεν μου επιτρέπουν  να έχω φυσική παρουσία  στην  ΕΛΜΕ και δεν θα ήθελα απλά να κατέχω τον τίτλο και να μην μπορώ να προσφέρω αυτά που θα ήθελα. Για αυτό το λόγο παραιτήθηκα.
Ο Μανώλης Διαλυνάς  είναι ο αντικαταστάτης μου. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο ΕΠΑΛ Νεάπολης. Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, ειδικότερα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  που είχαμε  πάρα πολύ καλό  κλίμα και θα προσπαθήσω  παρότι ο χρόνος μου είναι ελάχιστος  να  βοηθήσω όσο μπορώ.
Τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος  είναι  χρονοβόρα, έχουμε θέματα να λύσουμε στον δήμο. Με το δήμαρχο τον κ. Στεφανάκη  κάναμε διάφορες συναντήσεις. Πριν από 20 μέρες περίπου βρεθήκαμε στην Αθήνα και μιλήσαμε με Υπουργούς με γενικούς στα υπουργεία, στο Υπουργείο Εσωτερικών.  Το βασικό μας πρόβλημα είναι  η έλλειψη προσωπικού.
Πήραμε διαβεβαιώσεις και  αναμένεται να έρθουν άτομα.  Θα το δούμε αυτό στην πράξη.  Προσπαθούμε για το καλύτερο. Έχει αρκετά προβλήματα ο δήμος Οροπεδίου, πιστεύω ότι με καλή θέληση και καλή συνεργασία που την έχουμε μέχρι στιγμής,να τα λύσουμε τα προβλήματα.

Το πρόβλημα στην παιδεία είναι παλιό. Όλες οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως παράταξης πουλάνε ελπίδα στους εκπαιδευτικούς ,πουλάνε όνειρα.
Παρότι έχω παραιτηθεί αυτή τη στιγμή δεν θα σταματήσω να λέω ότι δεν πρέπει να παίζουν με τους ανθρώπους. Όλες οι κυβερνήσεις .
Η κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς είναι τραγική» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com