Η Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μ. Φαζού στο Λατώ fm: «Αυτά πρέπει να κάνουν τα μέλη για τις δωροεπιταγές των S/Μ Χαλκιαδάκης – Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους στη δύσκολη αυτή περίοδο, υπάρχουν εργαζόμενοι που συμπληρώνουν έναν χρόνο άνεργοι»

«Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο στη δύσκολη αυτή περίοδο, υπάρχουν εργαζόμενοι που συμπληρώνουν έναν χρόνο άνεργοι» δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νικο Σγουρό η Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μαρία Φαζού, με αφορμή τη δράση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου σε συνεργασία με τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και τα Super Market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ AE για δωροεπιταγές από την εταιρία.

Τα μέλη μπορούν, όπως είπε, μέχρι τις Τέταρτη 30 Σεπτεμβρίου να στέλνουν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά στο email του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν Λασιθίου στο: syxenol@gmail.com και με την σύμφωνη γνώμη τους να υποβληθούν τα στοιχεία και να παραλάβουν τις επιταγές από την εταιρία των S.M. ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ ΑΕ –  Όνομα / Επίθετο, Αρ.Δελτίου Ταυτότητας, Διεύθυνση κατοικίας, Αριθμός μελών οικογένειας, Ξενοδοχείο εργασίας που είχαν δουλέψει το 2019 ή 2020, ειδικότητα, τηλέφωνο / e-mail.

Θα ληφθούν, όπως ανέφερε, υπόψη κοινωνικά κριτήρια (μονογονεϊκές οικογένειες – πολύτεκνοι) 

Ερωτώμενη για την σημερινή κατάσταση των Ξενοχοϋπαλλήλων, η κ. Φαζού απάντησε ότι «τα συμπεράσματα από τους συναδέλφους που δούλεψαν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι απογοητευτικά, οι συνθήκες εργασίας ήταν εξοντωτικές, ο φόβος μεγάλος, όπως επίσης και η ανασφάλεια. Εκμετάλλευση των εργαζομένων χωρίς, ρεπό υπερωρίες, μειωμένες αποδοχές, κλπ.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις με την TUI και τις οδηγίες από Βρετανία, Ολλανδία, κλπ, τόνισε «πως αυτό ήταν ένα πλήγμα, περιμέναμε μια πιο μακρά τουριστική περίοδο. Με τα δεδομένα αυτά οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και το σωματείο μας οφείλει να στηρίζει τους εργαζόμενους όπως άλλωστε συνηθίζει. Τα μέτρα που έχουν παρθεί για τους εργαζόμενους δεν επαρκούν».

Αναφορικά με την εξέλιξη με τα ένσημα, είπε ότι » δικαίωμα στην τακτική επιδότηση εργασίας αποκτούμε φέτος με 50 ένσημα από 100 που ήταν, για φέτος μπορούν με 50 ένσημα εργαζόμενοι να πάρουν ταμείο ανεργίας, παρατείνεται και η αναστολή της σύμβασης μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020 για τους εποχικούς τόσο στον ξενοδοχειακό τομέα τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όσο και στον επισιτισμό. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό μέτρο αυτό, γιατί όλο τον καιρό ήταν οι άνθρωποι του επισιτισμού ήταν απέξω.

Τα μέτρα όμως δεν επαρκούν, οι άνθρωποι συμπληρώνουν σήμερα ένα χρόνο άνεργοι και θα παραμείνουν για ακόμα έξι μήνες – καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν όλα πάνε καλά μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο του 2021″.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27/9, η κ. Φαζού ανέφερε ότι τη Δευτέρα στο Ηράκλειο θα λάβει χώρα συνέντευξη Τύπου από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού και στη συνέχεια θα κατατεθεί υπόμνημα εκθέτοντας τα προβλήματα του κλάδου στον Περιφερειάρχη. Επιγραμματικά, αυτά είναι μεταξύ άλλων:

η υπογραφή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κήρυξη της υποχρεωτικότητας τους, όλοι οι συνάδελφοι είτε δούλεψαν στα ξενοδοχεία είτε στον επισιτισμό να τους δοθεί η δυνατότητα μονομερής δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τον ίδιο τον εργαζόμενο ακόμα και αν έχει απολυθεί για το μήνα Οκτώβριο, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στα 534 ευρώ προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί έως τον Απρίλιο του 2021, οι επιχειρήσεις να πραγματοποιούν τεστ για τον κορωνοϊό με δικό τους το κόστος και να τηρούν αυστηρά τα Πρωτόκολλα υγείας, ένταξη όλων των ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά μετά τις δύσκολες λόγω της πανδημίας, επαναφορά ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία όπως ίσχυε και παράλληλα όσοι συνάδελφοι έχουν απόφαση κυρίας συνταξιοδότησης να τους δοθεί άμεσα όπως επίσης και η επιστροφή εισφορών για όσους έχουν εισπράξει, επίσης τα τμήματα μετεκπαίδευσης να υλοποιηθούν για την περίοδο του 2021, στελέχωση Σωμάτων Επιθεώρησης εργασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com