Ο Διευθυντής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου στο Λατώ fm: «Δεν συμφωνεί η πλειοψηφία των μαθητών με τις καταλήψεις στα σχολεία του Νομού – Κατανοώ ορισμένα αιτήματα, είναι όμως άδικα χαμένες διδακτικές ώρες»

Παραμένουν οκτώ τα υπό κατάληψη σχολεία στο Λασίθι και την Παρασκευή, όπως είπε, μεταξύ άλλων,  μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Διευθυντής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης.

Αυτά είναι: το ΕΠΑΛ Σητείας, το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας το ΕΠΑΛ Νεάπολης τον γέννησε το γυμνάσιο τζερμιάδων και το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου.

Κυριότερα και κοινά αιτήματα της πλειονότητας των σχολείων, όπως ανέφερε, είναι η δυσφορία για τη χρήση μάσκας,  μικρότερος αριθμός μαθητών στα τμήματα και μικρότερη διδακτική ώρα, ενώ αναφέρονται ως αιτήματα για τη βελτίωση μέτρων και μέσων υγιεινής και έλλειψη καθηγητών. 

Σχολιάζοντας τα αιτήματα των μαθητών σχετικά με τη χρήση της μάσκας, ο κ. Κατσαγκόλης τόνισε ότι «είναι Νόμος του Κράτους, καταλαβαίνω ότι το φαινόμενο είναι πρωτόγνωρο και ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται με τη μάσκα ειδικά κατά την διάρκεια της διδακτικής ώρας, τους συγχαίρω όμως γιατί στο μεγαλύτερο ποσοστό τηρείται το μέτρο, παρά τα προβλήματα».

Για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα είπε ότι «σαφώς και αναγνωρίζουμε ότι σε κάποια τμήματα ο αριθμός είναι μεγάλος Πάντως, ο μέσος όρος των παιδιών ανά τμήμα στο Νομό είναι 18,7, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι. Ο μ.ο. σε 1ο και 20 ΓΕΛ Αγίου Νικολάου είναι 21 παιδιά ανά τμήμα».

Αναφορικά με τις διδακτικές ώρες που χάνονται, είπε ότι «είναι κρίμα να προσπαθούν το υπουργείο Παιδείας, οι φορείς εκπαίδευσης, τα σχολεία να μην χάνονται ώρες, γιατί μπορεί εύκολα να χαθούν, ούτως ή άλλως, με ένα κρούσμα σε μία σχολική μονάδα

Πρόσθεσε πως «έχω μηνύματα-προκηρύξεις με συνθήματα ‘και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία σε κάθε μαθητή’, που με κάνουν να υποθέτω ότι ενδεχομένως κάποιες καταλήψεις να είναι υποκινούμενες. Δεν λέω ότι σε κάποια αιτήματα δεν έχουν δίκιο οι μαθητές, όταν όμως έχω προκηρύξεις με τέτοια συνθήματα, μπορώ να υποθέσω και άλλα πράγματα. Πολλές φορές κάποιες κινητοποιήσεις χάνουν το δίκαιό τους από άτομα που μπαίνουν στο χώρο των καταλήψεων και δημιουργούν προβλήματα». Συμπλήρωσε πως «ενημερώθηκα ότι δεν συμφωνεί η πλειοψηφία των μαθητών για τις καταλήψεις, δεν έχουν εκλεγεί τα Δεκαπενταμελή, μία ομάδα μαθητών κλείνει τα σχολεία, όχι η πλειοψηφία των μαθητών».

Σήμερα όπως είπε έχει κανονιστεί τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό «και είμαι σίγουρος ότι θα μεριμνήσει το υπουργείο για τις χαμένες ώρες».

«Το να έκλεινε το σχολείο λόγω κορωνοϊού το κατανοώ, αφού τότε θα αναπληρωνόταν μέσω τηλεκπαίδευση, με τις καταλήψεις όμως είναι άδικα χαμένες ώρες».

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό, όπως δεν υπάρχει αναφορά για φθορά ή άλλο παρατράγουδο από τους χώρους των καταλήψεων.
 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com