ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ … Γεωπόνος – Περιβαλλοντολόγος Γιώργος Βλοντάκης στο Λατώ fm : «Οι μόνες φωνές που ακούγονται είναι κυβερνήσεων και συμφερόντων που παραμυθιάζουν τον κόσμο για αμύθητα ποσά που θα εισρεύσουν».

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιεί απόψε 24/1 στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο η   «Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων» με στόχο «να ανοίξει επιτέλους στην κοινωνία δημόσιος διάλογος για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων, δηλαδή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, από τις θάλασσες της Κρήτης και το δυσοίωνο μέλλον που θεωρούμε ότι επιφυλάσσει για το νησί μας το πετρελαϊκό λόμπι και οι πολιτικοί του υποστηρικτές» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο δύο φορές ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα με τίτλο «Κύματα αλλαγής, ωκεανός από ευκαιρίες για τα παιδιά μας!».
Στη συνεχεια τον λόγο θα πάρει ο Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Γεωλόγος και Ωκεανογράφος Χρήστος Αναγνώστου που θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα: «Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κάτω από την Κρήτη…αυτό τώρα είναι καλό ή κακό
Ενώ ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μέλος κινηματικών πρωτοβουλιών για ζητήματα ενέργειας Τάσος Κεφαλάς θα μιλήσει με θέμα «Εξορύξεις υδρογονανθράκων: μύθοι και πραγματικότητα».
Στην εκδήλωση θα προβληθεί επίσης ολιγόλεπτη ταινία και θα γίνει ελεύθερη συζήτηση.
Ο Γεωπόνος – Περιβαλλοντολόγος και μέλος της Πρωτοβουλίας Γιώργος Βλοντάκης μίλησε  στον Νίκο Σγουρό και την Δέσποινα Κουτάντου στην εκπομπή «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» για την εκδήλωση και  το δίκτυο των πρωτοβουλιών ενάντια στις εξορύξεις που έχει στηθεί πανελλαδικά εξηγώντας τους λόγους που γέννησαν την ανάγκη της δημιουργίας του καθώς  τις δράσεις του και μεταξύ άλλων είπε :  «έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα πρωτοβουλίες πολιτών με πιο έντονο χαρακτήρα με πιο έντονη δράση αυτό της Ηπείρου που απειλείται με χερσαίες εξoρύξεις μέχρι την Κρήτη. Σε όλο αυτό το γεωγραφικό χώρο που είναι ζωσμένος με τα λεγόμενα οικόπεδα ερευνών, έχουν αναπτυχθεί κινήσεις πολιτών που έχουν ξεκινήσει  δράση ουσιαστικά για να καταρρίψουν το μύθο του πλούτου, και να αναδείξουν τα τεράστια κοινωνικά περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα που προκαλούνται.  Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι οι μόνες φωνές που ακούγονται σε αυτό το κομμάτι είναι των δύο τελευταίων κυβερνήσεων και των συμφερόντων των πετρελαϊκών εταιρειών που παραμυθιάζουν τον κόσμο μιλώντας για αμύθητα ποσά που θα εισρεύσουν, για ανάπτυξη και λοιπά και λοιπά, ενώ όλο αυτό το πράγμα  δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ας παρακολουθήσει ο κόσμος τα τελευταία 150 χρόνια να δει τι σημαίνει εξόρυξη πετρελαίου στη στεριά ή στη θάλασσα και τι πραγματικά συμβαίνει» 

Ακούστε το.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com