Η Ελένη Μπορμπουδάκη στο Λατώ fm: «Ο κίνδυνος εισαγωγής του νέου κοροναϊού στη χώρα παραμένει χαμηλός, είμαστε όμως σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση»

Για όλα τα μέτρα που προληπτικά λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ Κρήτης απέναντι στον νέο κοροναϊό μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό η Διοικήτρια της υπηρεσίας Ελένη Μπορμπουδάκη.

Όπως τόνισε «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Τη Δευτέρα πραγματοποιήσαμε κεντρικό συμβούλιο υγειονομικών περιφερειών στο υπουργείο όπου προέδρευσε ο Υπουργός Υγείας, παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης του υπουργείου και του Εθνικού οργανισμού Δημόσιας Υγείας για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος. Ο κίνδυνος εισαγωγής στη χώρα παραμένει χαμηλός, είμαστε όμως σε επαγρύπνηση».

Όπως ανέφερε «στην Κρήτη ορίστηκαν από τον Υπουργό δύο νοσοκομεία αναφοράς, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Υπάρχει επαρκές εξοπλισμός και υγειονομικό υλικό, διαθέτουμε θαλάμους απομόνωσης και αρνητικές πιέσεις για άμεση αντιμετώπιση και όλο το υγειονομικό υλικό το οποίο δόθηκε στις δομές πρωτοβάθμιας στα Κέντρα Υγείας ώστε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα.

Παραλαμβάνουμε  σήμερα και από τον ΕΟΔΔΥ ενημερωτικό υλικό για τους πολίτες που θα μπει σε κεντρικά σημεία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και θα υπάρχει και η αντίστοιχη ενημέρωση από το προσωπικό».

«Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις, είμαστε σε ετοιμότητα, ο κορονοϊός  είναι λιγότερο επιθετικός σε σχέση με άλλους με χαμηλή θνητότητα. Αυτό που είναι σημαντικό και είναι το ισχυρότερο όπλο είναι να μην δημιουργηθεί πανικός γιατί  δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, πρέπει όλοι να νιώθουμε ασφαλείς γιατί το σύστημα υγείας είναι σε ετοιμότητα».

Αναφερόμενη στις προσλήψεις προσωπικού το επόμενο διάστημα τόνισε πως «το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα προκηρυχθεί η θέση για μόνιμους γιατρούς,το έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή ότι συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από το υπουργείο παραπάνω θέσεις για το νομό Λασιθίου και ακολουθεί και η προκήρυξη για το λοιπό προσωπικό.

Ακούστε το:


Σχετικές δημοσιεύσεις