34ο Συνέδριο Μυλοποταμιτών. Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας – Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Φορέων

Υπογραφή Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας – Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Φορέων, για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου ανακοινώθηκε στο Συνέδριο Μυλοποταμιτών.
Τήν ενεργοποίηση και “συστράτευση”, φορέων, Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας, πολιτών για την αναπτυξη του Μυλοποτάμου αλλά και όλων των Δήμων του νησιού, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στό 34ο Αναπτυξιακό συνέδριο Μυλοποταμιτών που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσία Αρχών, φορέων και πλήθους κοσμου στο χωριό Μαργαρίτες του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό -οπως αναφέρεται στο ψήφισμα του συνεδρίου-το επομενο διάστημα αναμένεται η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και των Δήμων Μυλοποτάμου, Ανωγείων, Ρεθύμνου με την συμμετοχή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, προκειμένου να δωθεί αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Περιφεριάχρης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε  «Μόνο με ενότητα μπορούμε να πάμε μπροστά. Πρεπει να υπάρξει για την τοπική αναπτυξη έμπρακτη συνεργασία, “συστρατευση” όλων των φορέων στον Μυλοπόταμο, αλλά και σε ολους τους Δήμους του νησιού μας και όλοι μαζί, Περιφέρεια, Δήμοι, φορείς να διεκδικήσουμε τους αναγκαίους πόρους απο την Πολιτεία για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης» επισήμανε με έμφαση.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επίσης απο το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στη δυναμική της περιοχής,λεγοντας ότι,«ο Μυλοπόταμος έχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα,τα εκλεκτά προϊοντα-γαστρονομία,τον τουρισμό και τον πολιτισμό,ενω αναφέρθηκε σε εργα,πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους φορείς που ενισχύουν την τοπική οικονομία και αναπτυξη».

Ο παριστάμενος στο συνέδριο υφυπουργός Γιαννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στόν χαιρετισμό του στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του Μυλοποτάμου καί στην προθεσή του να συνεργαστεί με τους φορείς καί να βοηθήσει κεντρικά και τοπικά στην ανάπτυξη της περιοχής.
“Ο Μυλοπόταμος και η Κρήτη γενικότερα διαθέτουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχουν περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης» επισήμαναν μεταξύ άλλων στους χαιρετισμούς τους, ο βουλευτής Ανδρέας Ξανθός, οι φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης-οι Δήμαρχοι Δημήτρης Κόκκινος(Μυλοποτάμου), Μανόλης Καλλέργης (Ανωγείων), Σωκράτης Κεφαλογιαννης(νεοεκλεγής ΔήμαρχοςΑνωγείων), ο Αντιδημαρχος Ρεθύμνου Μίνως Αλεφαντινός ,ο Αντιπεριφερειάρχης Γιαννης Παρασύρης, Περιφερειακοί σύμβουλοι, και οι οργανωτές του συνεδρίου της Πανελλήνιας πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, ο Πρόεδρος Μανόλης Κυρίμης, ο Γεν. Γραμματέας Δημητρης Μαρής, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση της Πολιτείας στον τομέα των υποδομών της ανάπτυξης ενώ παράλληλα ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την παρουσία του και την έμπρακτη  στήριξη του στα προβλήματα και στα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο θέματα του Μυλοπόταμου ευχαρίστησε για την συνεργασία τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης  τους φορείς της περιοχής αλλά και τους οργανωτές του συνεδρίου, τονίζοντας ότι με ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην ετήσια συνάντηση της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης Μυλοποταμιτών, που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένας αξιόλογος θεσμός για την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.
Στην διάρκεια του συνεδρίου τον λόγο πήραν εκφράζοντας τις θέσεις τους τοπικοί εκπροςωποι και πολίτες,ενω έγιναν βραβεύσεις διακριθέντων μαθητών του Μυλοποτάμου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις