«Χρειάζεται αυτό-αστυνόμευση και μετά αστυνόμευση» για να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό στον Άγιο Νικόλαο




Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» με το Νίκο Σγουρό για το κυκλοφοριακό ζήτημα του Αγίου Νικολάου, ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός δήλωσε μεταξύ άλλων  «Πρέπει πρώτα να ρωτήσουμε τους συμπολίτες αν είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν  και να σεβαστούν τον συνάνθρωπό τους και τους κανόνες της κυκλοφορίας. Αυτό είναι το σημαντικό, γιατί πρώτα χρειάζεται η  αυτό-αστυνόμευση και μετά η αστυνόμευση. Και επειδή δεν έχουμε τον ελεγκτικό μηχανισμό ούτε εμείς ούτε η αστυνομία να ελέγξουμε τις διαδρομές και την κυκλοφορία σε όλη της την έκταση. Δεν μπορούν οι συμπολίτες μας να γκρινιάζουν μόνο για την κυκλοφορία όταν η συνήθης κουβέντα είναι σταμάτησα δυο λεπτά στο φαρμακείο ένα λεπτό ο ένας, δύο λεπτά  ο άλλος , οι ουρές φτάνουνε στα φανάρια της Καραμανλή… Αυτά δεν λύνονται ως δια μαγείας… Αυτή την εβδομάδα ο μοναδικός δυναμικός αστυνομικός για δεκαπέντε είκοσι μέρες θα ασχοληθεί μόνο με την κυκλοφορία. Θα γυρίσει και θα μοιράσει φυλλάδια ενημερωτικά. Από την από πάνω εβδομάδα θα δίνει κλήσεις και να μην πει κανείς ότι αυτό γίνεται για να εισπράξει χρήματα ο δήμος. Να βάζουν να αμάξια εκεί που πρέπει και ο δήμος δεν χρειάζεται να δίνει πρόστιμα» Για τη μονοδρόμηση   του Παραλιακού ο κ Ζερβός δήλωσε: « Η αλλαγή στον Παραλιακό θα ξεκινήσει από τον Οκτώβρη που η κυκλοφορία είναι μειωμένη έτσι ώστε να το συνηθίσουμε πιο εύκολα και να μπορέσει να «περπατήσει» καλύτερα το μέτρο».

 

Με αφορμή τα δύο τροχαία που έγιναν πρόσφατα στον κόμβο Κριτσάς ο δήμαρχος είπε 

«φέρουν ευθύνη και οι οδηγοί. Δεν φταίει το μαχαίρι που εμείς κοπήκαμε. Δεν θα πούμε ότι εμείς τρέχαμε… αλλά μας φταίει ο κόμβος» είπε χαρακτηριστικά. «Για τον κόμβο Κριτσάς… από πού αποδεικνύεται ότι είναι επικίνδυνος? Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που δίνει σε όλους εσάς τη δυνατότητα να λέτε τέτοιες κουβέντες. Μπορεί ένας δημοσιογράφος να έχει ένα μικρόφωνο, ένα μολύβι και να γράφει. Κάποια στιγμή πρέπει να σεβαστούμε ότι οι παρεμβάσεις  σε αυτούς τους χώρους δεν γίνεται τυχαία. Έχουνε γίνει δυο μελέτες και αλήθεια όλοι αυτοί οι οποίοι λένε ότι ο κόμβος είναι επικίνδυνος ας κοιτάξουν πόσα ατυχήματα είχαν γίνει όταν είχε φανάρια και πόσα έχουνε γίνει τώρα. Υπάρχει η άποψη των ειδικών. Δεν μπορούμε να γινόμαστε όλοι δικηγόροι γιατροί ή μηχανικοί με την προσωπική άποψη. Σέβομαι απολύτως την άποψη του καθενός αλλά δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους ειδικούς και να πρέπει να απαντήσει ο ειδικός γιατί δεν είναι σωστό. Έχουν ασχοληθεί οι ειδικοί δύο φορές και πάλι έκριναν ότι ο κόμβος πρέπει να λειτουργεί ως έχει με κάποιες μικρο-βελτιώσεις κυρίως στη σήμανση.  Από τη στιγμή που υπάρχουν σε αυτόν τον κόμβο τόσες συνθέσεις κινήσεων θα υπάρχουν ζητήματα. Οι χαμηλές ταχύτητες κίνησης σε αυτόν τον κόμβο διασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι μονοσήμαντο το ζήτημα ή απλό για να το λύσουμε. Σε κουβέντες καφενείου δεν μπορεί ο κάθε ειδικός ή υπεύθυνος να βγαίνει και να απαντάει στην οποιαδήποτε άποψη  όχι γιατί δεν είναι σεβαστή αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος να καθίσει ο Δ/ντης της κάθε υπηρεσίας να δίνει απαντήσεις επί παντός επιστητού».

Ελαιώνας

«Διαμορφώνεται με διάτρητους κυβόλιθους το δάπεδο έτσι ώστε η στάθμευση να είναι καλύτερη και να μην δημιουργούνται ζητήματα με τις σκόνες. Θα υπάρξει φωτισμός και θα οργανωθεί ένας χώρος που θα μπορεί ο πολίτης να παρκάρει χωρίς  προβλήματα. Πιστεύω ότι μετά τον Οκτώβριο θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε» κατέληξε  

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com