Γιάνης Βαρουφάκης στο Λατώ FM «H οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει καταφέρει ποτέ να αποσπάσει την εμπιστοσύνη των δημοκρατών της Κρήτης»

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα



Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκλειστικά στο Λατώ FM αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα μίλησε για το μέλλον του κινήματος «Μέρα 25» αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει αντιπολίτευση   «Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς με τις υποσχέσεις μας τηρώντας την προεκλογική του υπόσχεση. Έτσι βουλευτής Ηρακλείου του Μερα 25 θα είναι ο γνωστός τουριστικός επιχειρηματίας Γιώργος Λογιάδης».

Για τη δική του συμμετοχή ως υποψήφιος στο Ηράκλειο δήλωσε μεταξύ άλλων  «Θέλαμε διακαώς μια έδρα στη Κρήτη ήταν απαραίτητη και ψυχολογικά για μας γιατί τίποτα καλό δεν ξεκινάει σε αυτήν εδώ τη χώρα αν δεν ξεκινήσει από την Κρήτη».  Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κρήτη το χαρακτήρισε «θαυμαστό» και τόνισε ότι «η οικογένεια Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι είναι κρητικοί δεν έχει καταφέρει ποτέ να αποσπάσει την εμπιστοσύνη των δημοκρατών της Κρήτης. Αυτό αποδεικνύει πολλά υπέρ της ποιότητας και της ικανότητας της Κρήτης να ξεπερνάει τον τοπικισμό και να λειτουργεί προοδευτικά, εθνικά και ευρωπαϊκά.» τόνισε

«Από το Μερα25 οι έλληνες έχουν να περιμένουν δύο πράγματα.  Πρώτον την ανάδειξη των τεράστιων αντιφάσεων της ΝΔ. από τη μια μεριά δίνουν υποσχέσεις για φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις γενικά έξω από το πλαίσιο του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα, από την άλλη μεριά δεσμεύονται να το εφαρμόσουν. Αυτή η αντίφαση θα είναι καταστροφική και για την κυβέρνηση βασικά όμως για τη χώρα. Δεύτερο θα καταθέτουμε αντι-νομοσχέδια σε κάθε νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη τα οποία θα είναι πιο τεχνοκρατικά πιο άρτια οικονομικά  πιο ορθολογικά και κοινωνικά πιο δίκαια.»

Για το μέλλον του προοδευτικού χώρου ο κ Βαρουφάκης δήλωσε «Ο προοδευτικός χώρος δεν μπορεί να κάνει άνοιγμα σε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πράγμα. Αν αποφασίσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους τότε το ξανασυζητάμε. Αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια χρεο-δουλοπαροικία στην οποία μας έχει δέσει χειροπόδαρα ο κος  Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και πάλι είναι θέμα αξιοπιστίας μην ξεχνάμε ότι πριν από τον Ιούλιο του 2015 συμφωνούσαμε σε όλα το ερώτημα είναι τι κάνεις όταν πάρεις τα ηνία της εξουσίας στα χέρια σου από τη στιγμή που κάνεις αυτό που κάνανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχεις εκπέσει από τον ρου της ιστορίας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com