Ο ΒΟΑΚ μπορεί να παίξει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα


Για την τρέχουσα τουριστική σεζόν τις υποδομές αλλά και το ρόλο του ΒΟΑΚ μίλησε ο νέος Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» με το Νίκο Σγουρό:

Ο Δήμος Χερσονήσου έχει  πολλή μεγάλη τουριστική και οικονομική δραστηριότητα που σημαίνει και πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δυστυχώς όμως επειδή ο Δήμος μας είναι διάσπαρτος από μικρά και μεγάλα αστικά κέντρα έχει και πολύ μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το άμεσο διακύβευμα της δικιάς μας δημοτικής αρχής είναι πρώτον η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και δεύτερον να υλοποιήσει τα αναγκαία έργα  υποδομής που λείπουνε ούτως ώστε να καταστεί ελκυστικός και για τους επισκέπτες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους για την επόμενη 15 ετία. Από τι; Πρώτες μας κινήσεις θα είναι η εκπόνηση μελέτης Προστασίας του Παραλιακού Μετώπου, και η εξασφάλιση εκτάσεων και χρηματοδοτήσεων για τη δημιουργία Σχολείων.

 

Υποδομές

 

Ο άξονας Αγίου Νικολάου Ελούντας μέχρι τις παρυφές του Ηρακλείου που είναι ο δήμος Χερσονήσου αποτελεί ένα τεράστιο αναπτυξιακό άξονα τουριστικό ο οποίος αν δράσει με μία στρατηγική συνεργασία μπορεί να πετύχει πάρα πολύ δυνατά αποτελέσματα. Αν  δηλαδή με υποδομές που δεν έχουν το Ηράκλειο ή ο Άγιος Νικόλαος για παράδειγμα, μπορούμε σε επίπεδο συνεργασίας να δημιουργήσουμε μία πολλαπλασιαστική δυναμική. Είναι προτεραιότητα αυτό και εγώ θα επιδιώξω συνεργασίες σε αυτό το επίπεδο.

 

Τουρισμός

Καλός και ποιοτικός τουρισμός δεν υπάρχει αν δεν βελτιώσουμε τις δημόσιες υποδομές. Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι εξειδικευμένος και ανώτερου οικονομικού επιπέδου. Οπότε θα θέλει και καλύτερες υποδομές όταν βγαίνει από το ξενοδοχείο και να αρέσκεται να κυκλοφορήσει. Αυτό κάνει ακόμα πιο βαριά την υποχρέωσή μας να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε καλύτερες δημόσιες υποδομές.

 

Η πολιτεία  πρέπει να συνδράμει στους δήμους με δύο τρόπους είτε με τη δυνατότητα εξεύρεσης πόρων είτε και με βελτιώσεις και απλοποιήσεις γραφειοκρατικών διαδικασιών για μπορεί να υλοποιηθεί έργο. Ο δήμος Χερσονήσου έχει μία ευρωστία και μπορεί να διαθέσει χρήματα προκειμένου να κατασκευάσει έργα και να υλοποιήσει μελέτες. Εάν σταθεί αρωγός και η επίσημη πολιτεία και μας βοηθήσει όσον αφορά τη μείωση της γραφειοκρατίας, να σας το πω κάπως αλλιώς όπως το 2004 με fast track  διαδικασίες για να υλοποιηθούν κάποια πράγματα αυτό θα έχει μία πολύ καλή συνέχεια.

Έχω προτείνει δημόσια και θα ξανακάνω την πρόταση στο νέο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, στην κατηγοριοποίηση των δήμων στον Κλεισθένη να προσθέτει και.  κατηγορία «Τουριστικών Δήμων» η οποία στην πρώτη της εφαρμογή, να μπορεί να δράσει πιλοτικά. Ας ενταχτούν δέκα δήμοι της Ελλάδας σε αυτή την κατηγορία και να δίνεται η δυνατότητα το fast track διαδικασιών για την υλοποίηση υποδομών.

Oταν ένα παραλιακό μέτωπο όπως  το δήμο Χερσονήσου δεν έχει βιολογικό ή δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο καταλαβαίνεται ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για σοβαρή ανάπτυξη.

 

Τουριστική κίνηση

Πεσμένη η κίνηση και στη Χερσόνησο και αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τοπική αγορά. Τα μηνύματα ακόμα και για τον Αύγουστο δεν δείχνουν να πιάνουμε τις περσινές πληρότητες στα ξενοδοχεία. 

Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ανακαθορίσουμε και την τουριστική  στρατηγική μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com