Σοφία Ζαχαράκη στο ΛΑΤΩ FM: «Θα προχωρήσουμε σε διορισμούς αφού κάνουμε αποτύπωση των αναγκών της σύγχρονης εκπαίδευσης και  θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα»


Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα 

«Θα προχωρήσουμε σε διορισμούς αφού κάνουμε αποτύπωση των αναγκών της σύγχρονης εκπαίδευσης και  θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα» δήλωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Παιδείας υπεύθυνη για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Ζαχαράκη μιλώντας αποκλειστικά στο ΛΑΤΏ FM και την εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» με το Νίκο Σγουρό και τη Δέσποινα Κουτάντου. Για τη φετινή σχολική χρονιά η κ. Ζαχαράκη ανέφερε .

 

«Τα βιβλία είναι στα σχολεία κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει κερδηθεί σαν στοίχημα.  Έχουν αναρτηθεί ήδη οι  αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο από Πρωτοβάθμια σε Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια. Προχωράμε τώρα σε λοιπές διαδικασίες για το μόνιμο προσωπικό καταλήγοντας και θέλοντας  τους αναπληρωτές μας να τους έχουμε έγκαιρα ενημερωμένους, στην  αρχή του Σεπτεμβρίου για να ξέρουν οι άνθρωποι να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Θα προχωρήσουμε σε διορισμούς αφού κάνουμε αποτύπωση των αναγκών της σύγχρονης εκπαίδευσης και  θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

 

Πανελλαδικές

 

«Τα παιδιά που θα πάνε στην 3η Λυκείου αυτή τη χρονιά θα δώσουν με το σύστημα Γαβρόγλου με βελτιωτικές κινήσεις. Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε τον εξ ορθολογισμό της ύλης, θα καταργηθεί η διάκριση πράσινων και κόκκινων σχολών

Θα υπάρχει ελάχιστη βάση εισαγωγής και στόχος είναι και ό αριθμός εισακτέων να τηρείται. Είναι σημαντικό να δουλέψουμε στο κομμάτι της αυτονομίας της Τριτοβάθμιας αλλά και στις άλλες βαθμίδες Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Η αξιολόγηση είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα και του Πρωθυπουργού. Όχι όμως μία αξιολόγηση η οποία θα είναι τιμωρητική αλλά θα συνδέεται με την επιβράβευση αλλά και την επιμόρφωση. Θα ξεκινήσει σε επίπεδο της εκπαιδευτικής μονάδας όχι σε επίπεδο εκπαιδευτικών αλλά σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Θα δείτε νομοθετικές πρωτοβουλίες μέχρι τα Χριστούγεννα για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια και για τον τρόπο επιλογής στελεχών, με μοναδικό στόχο την αξιοκρατία»

 

Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Λασιθίου

 

«Για την πορεία των υπό ίδρυση τμημάτων  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο νομό Λασιθίου η κ. Ζαχαράκη είπε «θα θέσω την συγκεκριμένη ερώτηση στον αρμόδιο Υφυπουργό τον κ. Διγαλάκη  και θα επανέλθω με την απάντηση. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχεί κανείς για τα θέματα που έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες»

 

Ασυλο

 

«Πολυσυζητημένο το θέμα του ασύλου. Είναι ελεύθερη η διακίνηση ιδεών όταν γρονθοκοπείται ένας εκπαιδευτικός, ένας καθηγητής πανεπιστημίου μέσα σε ένα δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα? Η απάντηση είναι αυτονόητη. Υπηρετείται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών όταν στα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορεί να γίνεται παραεμπόριο εντός και εκτός? Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι αυτονόητη.

Πρόθεση μας με αυτή την νομοθετική ρύθμιση είναι να υπηρετείται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αλλά δεν θα δεχθούμε μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο και όπως και πουθενά αλλού την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Αυτό που θα είναι η προάσπιση η περιφρούρηση της ελευθερίας ιδεών, κάτι που δεν υπηρετείται  αυτή τη στιγμή».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com