Σεβ. Μητροπολίτης Κύριλλος: «Το Σεπτέμβριο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου της αναστύλωσης της  Μονής ένα έργο σε συνεργασία με την Περιφέρεια»

Για τον εορτασμό της «Κοίμησης της Θεοτόκου», την αναστύλωση της Μονής Παναγίας Φανερωμένης και το θρησκευτικό τουρισμό μίλησε αποκλειστικά στο Λατώ FM και την εκπομπή «Πρώτη ματιά στην Ενημέρωση» ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος. 
«Συρρέουν προσκυνητές από όλες τις περιοχές, είναι μία παράδοση αρχαία θα έλεγα η οποία συνεχίζεται και ευτυχώς κρατάει μέχρι τις μέρες μας. Υπάρχει το παλιό μονοπάτι το οποίο ανεβαίνει από το Καλό Χωριό. Με τις προσπάθειες του Ορειβατικού Συλλόγου έχει καθαριστεί το παλιό μονοπάτι. Με τις τελευταίες πλημμύρες είχαμε μία κατολίσθηση μπροστά στην είσοδο της Μονής. Ευτυχώς δόξα τω Θεώ το προλάβαμε και το αποκαταστήσαμε και απεκατεστάθη η πρόσβαση προς τη Μονή και με τα αυτοκίνητα».

Το Σεπτέμβριο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου της αναστύλωσης της  Μονής ένα έργο σε συνεργασία με την Περιφέρεια. «Είναι πολύ σημαντικό έργο γιατί η Μονή είναι ένα μνημείο όλου, του Λασιθίου, του Κόσμου. Η Μονή αυτή που μαρτυρείται από τον 12ο αιώνα είναι σημείο Πολιτισμού, Φάρος της Ορθοδοξίας και το επισκέπτονται πολλοί προσκυνητές, όχι μόνο ημεδαποί αλλά και αλλοδαποί. Οι δύο Μητροπόλεις του νομού είχαμε κάνει παλαιότερα μια προσπάθεια για τον Θρησκευτικό Τουρισμό και πρέπει να το ξαναδούμε».

 

 

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com