Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» – Συνελήφθησαν 4 άτομα

Μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές μεταλλικών στοιχείων από εγκαταστάσεις, αγροτικές δομές, σπίτια,  ακόμη και εξαρτήματα αυτοκινήτων και άλλα υλικά.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης αυτής της ιδιόμορφης εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι την 29.08.2023 σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων και μεταλλικών αντικειμένων σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Επιπλέον συμμετείχαν υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε), της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

 

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εγκαταστάσεις εταιριών συλλογής, μεταφοράς αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασία παλαιών σιδήρων και  μεταλλικών αντικειμένων (SCRAP).

 

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών -πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών, παράνομη είσοδος αλλοδαπών-,  ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρη μοτοσυκλετών και ηλεκτρικές συσκευές των οποίων διερευνάται η νομιμότητα προέλευσης.

 

Επιπλέον βεβαιώθηκαν:

  • 1 φορολογική παράβαση (μη έκδοση τιμολογίου)
  • 2 παραβάσεις για ανασφάλιστη εργασία
  • 1 παράβαση με διοικητικό πρόστιμο σχετικά με Νομοθεσία περί περιβαλλοντικών όρων.
  • 10 τροχονομικές παραβάσεις (επισφαλής φόρτωση οχημάτων με μεταλλικά αντικείμενα, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, φθαρμένα ελαστικά φορτηγών κλπ.)

 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com