Τσακαλώτος – Όταν επενδύουμε στη δημόσια παιδεία και υγεία, στην έρευνα, στον πολιτισμό, γίνεται η χώρα πιο πλούσια

Ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ηράκλειο, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που πρόσφατα μετατράπηκε σε ΝΠΔΔ καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο αυτό της υποστελέχωσης.

Στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών συναντήθηκε με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, κ. Αντώνη Μαγούλα, τον διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Ι.ΘΑ.Β.Β.ΥΚ, κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά καθώς και με εκπροσώπους των συλλόγων εργαζόμενων και ερευνητών. 

Στη συνέχεια συνάντησε εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και της συνεταιριστικής οικονομίας, βασικό παραγωγικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας και κουλτούρας του νομού. 

Η συζήτηση/συνάντηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και με εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών παρατάξεων έγινε στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Της ομιλίας του Ε. Τσακαλώτου προηγήθηκε η παρέμβαση του πρ. Αναπληρωτή Υπουργού ‘Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Σπύρου Δανέλη. Για τον Πολιτισμό ως προνομιακό πεδίο παρέμβασης της Αριστεράς μίλησαν οι Κορίνα Μηλιαράκη και Αντώνης Βασιλάκης, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του αναφέρθηκε συγκεκριμένα και συνοπτικά σε όλες τις συναντήσεις/επισκέψεις στο Ηράκλειο. Τόνισε ότι η οικονομία της κουλτούρας, η συνεταιριστική και κοινωνική οικονομία, η έρευνα, η πράσινη και βιολογική παραγωγή είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ηρακλείου, αλλά πάσχουν από δομικά/διαρθρωτικά προβλήματα και από ουσιαστική στήριξη. Γενικό συμπέρασμα όλων των συζητήσεων είναι ότι πρέπει να αξιολογήσουμε, να σεβαστούμε και να στηρίξουμε τις ιδιαιτερότητες του τόπου.

Τα πραγματικά προβλήματα των περιφερειών και της χώρας λύνονται με σχέδιο και στόχους, δεν τα λύνει το επιτελικό κράτος αλλά ένας στιβαρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και σκληρή δουλειά μυρμηγκιού, με την απόλυτη και προσεκτική μέριμνα στα αιτήματα  που έρχονται  από τα κάτω.

Κατέληξε ότι η δουλειά του, όπως και η δουλειά όλων μας θα αρχίσει την επόμενη μέρα των εκλογών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com