Η πρόεδρος των παραγωγών-πωλητών Λασιθίου στο Λατώ fm: Εάν περάσει το νέο νομοσχέδιο οι λαϊκές αγορές θα καταντήσουν σούπερ μάρκετ – Θα αγωνιστούμε να μην περάσει, δεν κάνουμε πίσω

Κλειστή είναι σήμερα, Τετάρτη,  η λαϊκή του Αγίου Νικολάου με τους εμπόρους και τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση απέναντι στο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου παραγωγών-πωλητών Ν. Λασιθίου Εριέτα Μπαγορδάκη στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, «έχουν μπει πολλά πολλά άρθρα τα οποία πετάνε τους παραγωγούς έξω από τις λαϊκές αγορές, αλλάζει χέρια είναι η χορήγηση των αδειών από τις περιφέρειες και τους δήμους θα μεταφερθεί σε κάποιες εταιρείες και θα δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές μετά από προκήρυξη θέσεων, που σημαίνει ότι όποιος έχει χρήματα και έχει τη δυνατότητα θα μπαίνει στο διαγωνισμό και θα παίρνει θέση στη λαϊκή αγορά, εμείς τα φυσικά πρόσωπα έχουμε ο κάθε παραγωγός το δικαίωμα να έχουμε μία άδεια, οι εταιρείες σε αντίθεση θα μπορούν να έχουν όσες θέσεις θέλουν, σύμφωνα με τα χρηματικά τους κριτήρια. Και από εκεί και πέρα προσπαθούν να αλλάξουν και τη μοριοδότηση που δίνονται οι θέσεις, όποιος έχει πιο πολλά κριτήρια, μορφωτικά κριτήρια, οικονομικά κριτήρια, θα παίρνει θέση, οπότε με τρόπο εμάς μας πετάνε έξω».

Όπως τόνισε, «εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με τις ομοσπονδίες όλης της Ελλάδας, είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σε αυτό το νομοσχέδιο που βλάπτει και τους εμπόρους και τους παραγωγούς και πάμε όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε να μην περάσει».

Οι παραγωγοί και έμποροι θα παραδώσουν και σήμερα στον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου. «Έχουμε προτείνει και συζητήσεις με τους αρμόδιους, που όμως τραβάνε το σκοινί, από κει και πέρα θα το τραβήξουμε και εμείς όσο πάει, δεν γίνεται να κάνουμε πίσω. Με τις αλλαγές, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών που ιδρύθηκαν για τους παραγωγούς, τώρα με αυτό το νομοσχέδιο εμάς κοιτάνε να μας βάλουν απ’ έξω, να γίνουν εμπορικές οι λαϊκές αγορές και σίγουρα εάν το κάνουν αυτό, κάποια στιγμή οι λαϊκές αγορές θα καταργηθούν τελείως, γιατί στη λαϊκή αγορά ο καταναλωτής έρχεται να βρει το φρέσκο, το φθηνό, έχει την δυνατότητα επιλογής, αν καταργηθούν οι  λαϊκές αγορές, εάν καταντήσουν σούπερ μάρκετ, δεν έχει πλέον λόγο ο καταναλωτής να προσέρχεται στις λαϊκές αγορές εάν περάσει αυτό, κάποια στιγμή οι λαϊκές αγορές θα κλείσουν».


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com