Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου στο Λατώ fm: Σήμερα τα self test στα φαρμακεία του Νομού, μόνο για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς σε πρώτη φάση – Καλό θα είναι να το κάνουν και όσοι έχουν εμβολιαστεί

Σήμερα το μεσημέρι-απόγευμα θα πάρουν τις πρώτες παρτίδες από τα self test τα φαρμακεία του Νομού Λασιθίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Καλδής μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Κάθε φαρμακείο θα παίρνει μαζικές συσκευασίες των τριών 25άδων, με τη διάθεση να γίνεται όταν η σχετική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη. «αυτό δεν νομίζω να γίνει σήμερα και έτσι ακόμη και να έχουμε σήμερα τα τεστ, δεν θα μπορούμε να τα διαθέσουμε χωρίς πλατφόρμα, με τα στοιχεία ΑΜΚΑ, κλπ. Αυτό σε πρώτη φάση θα αφορά σε πρώτη φάση ΜΟΝΟ μαθητές 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης», καλώντας «να μην υπάρχει προσέλευση του κόσμου και συνωστισμός και σε ουρές στα φαρμακεία, αφορά αποκλειστικά αυτές τις ομάδες για αυτό τουλάχιστον το τριήμερο».

Τα αποτελέσματα θα δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. 

Ο κ. Καλδής επανέλαβε ότι για κάθε ΑΜΚΑ θα αντιστοιχεί ένα τεστ ανά εβδομάδα (4 το μήνα), για διάστημα 2 μηνών και θα γίνονται μόνο κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πιθανότητα να βγει ψευδώς αρνητικό το self test και στο τι πρέπει να προσέξει ο κόσμος, στο πώς γίνονται τα τεστ, ενώ είπε πως «καλό θα είναι να το κάνουν και όσοι έχουν εμβολιαστεί, είναι μια απλή διαδικασία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com