Ο Γιώργος Μανουσάκης στο Λατώ fm: «Υψηλά τα ποσοστά ανταπόκρισης των υγειονομικών του Λασιθίου για τον εμβολιασμό – Να εμπιστευτούμε τους επιστημονικούς φορείς που προσπαθούν να μας γλιτώσουν από αυτή την άσχημη περιπέτεια»

Υψηλά είναι τα ποσοστά ανταπόκρισης των υγειονομικών του Λασιθίου για τον εμβολιασμό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

«Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν και οι υγειονομικοί σε πρώτη φάση αλλά και η κοινωνία έτσι ώστε τουλάχιστον σε ένα εξάμηνο να υπάρχει ένα τέτοιο ποσοστό που θα έχει εξασφαλίσει μία ανοσία όσο το δυνατό μεγαλύτερη για να μπορέσει η κοινωνία να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς και να σταματήσουμε να μετράμε κάθε μέρα δεκάδες νεκρούς».

Όπως είπε, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, περισσότεροι από 200 μέχρι στιγμής, έχουν ανταποκριθεί και έχουν κλείσει ραντεβού (και συνεχίζεται η διαδικασία) σε ημερομηνίες από τις 4/1 και μετά.  Κάθε μέρα κλείνονται 20 ραντεβού, αριθμός που στη συνέχεια θα ανέβει, ενώ είπε ότι και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του Νομού τα ποσοστά ανταπόκρισης των υγειονομικών στην διαδικασία του εμβολιασμού είναι εξίσου μεγάλα».

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε ωστόσο να ενημερώσει πιο αναλυτικά και τους υγειονομικούς για τη διαδικασία. 

Αναφερόμενος στη πρόθεση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκου να κινηθεί νομικά εναντίον του Παντελή Θαλασσινού για την ανάρτηση που έκανε για το εμβόλιο, ο κ. Μανουσάκης είπε πως «είναι πολύ άσχημο που για τόσο σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας βγάζουν συμπεράσματα από μια τηλεοπτική εικόνα και βγάζουν συμπεράσματα άνθρωποι που δεν είναι σχετική με τη διαδικασία του εμβολιασμού».

Ο ίδιος εξήγησε την διαδικασία που ακολουθείται πάντα με τα εμβόλια (με μπουκαλάκια, φυσιολογικό ορό, κλπ), τονίζοντας πως «αυτό που έδειξε η εικόνα με τον ορό και την αραίωση ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Πρεπει όλοι να καταλάβουν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και ότι λέμε μπορεί να έχουν μεγάλη επίπτωση και σε ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει μία επιφύλαξη στον κόσμο όσον αφορά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι κλινικές δοκιμές για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όμως από τη στιγμή που τα αρμόδια όργανα και επιστήμονες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη παίρνουν την ευθύνη και δίνουν την έγκρισή τους για να κυκλοφορεί το εμβόλιο. Εμπιστευόμαστε τα αρμόδια όργανα και τους οργανισμούς για να πάρουμε οποιοδήποτε φάρμακο που κυκλοφορεί και λέμε έχει έγκριση από αυτούς και δεν θα εμπιστευτούμε για το εμβόλιο; Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη αυτή τη στιγμή στους φορείς που κάνουν μεγάλη προσπάθεια να γλιτώσουν την κοινωνία από αυτή την περιπέτεια που κοστίζει ανθρώπινες ζωές, στην οικονομία, σε κοινωνικό επίπεδο».

Αναφορικά με το δώρο των Χριστουγέννων που ΔΕΝ πήραν οι υγειονομικοί, ο κ. Μανουσάκης είπε πως «αυτή ήταν μια άσχημη εξέλιξη  γιατί οι ίδιοι παράγοντες έδωσαν υποσχέσεις ότι ανταποκρινόμενη η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνουν οι υγειονομικοί, θα έδιναν ένα δώρο Χριστουγέννων οποίο είχε κοπεί τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που ζητάμε είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, που ούτε και αυτό έχει προχωρήσει, να επανέλθουν τα δώρα Χριστουγέννων και αν δεν μπορούν, τουλάχιστον με τη μορφή μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Επίσης, να μονιμοποιηθούν οι άνθρωποι που είναι ήδη μέσα στα Νοσοκομεία γιατί απέδειξε το σύστημά ότι τους χρειάζονται αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν γίνει κάποια βήματα, έγιναν κάποιες προσλήψεις αν και θα θέλαμε να γίνουν πολύ περισσότερες, αλλά αυτό δεν φτάνει, χρειάζεται ενίσχυση και του συστήματος υγείας και των υγειονομικών. Και αποδείχθηκε και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό ότι όλες οι χώρες χρειάζονται ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας, εάν δεν έχουν τέτοια συστήματα που να μπορούν να κρατήσουν, τα αποτελέσματα είναι τα lockdown, τα κλεισίματα, κλπ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com