Η συντονίστρια covid του Δήμου Αγ. Νικολάου Ε. Φανουράκη στο Λατώ fm: «Συνεχίζονται τα rapid test, θα εξεταστεί εάν προστεθούν και άλλες επαγγελματικές ομάδες αλλά και εκπαιδευτικοί-μαθητές»

Για τη διενέργεια rapid test που συνεχίζει να λαμβάνει χώρα από το Δήμο Αγίου Νικολάου στο χώρο του ΚΑΠΗ μίλησε η συντονίστρια για τον covid-19 στο Δήμο Αγίου Νικολάου Ευαγγελία Φανουράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι παράλληλα στο ΚΑΠΗ γίνονται από χθες και δωρεάν rapid test για τους πολίτες του Νομού Λασιθίου ώστε να διαφανεί ο δείκτης θετικότητας, με όποιον επιθυμεί να το κάνει να πρέπει να επισκέπτεται τη σελίδα testing.gov.gr. – με την επιλογή να γίνεται τυχαία και όσους επιλέγονται να ειδοποιούνται με sms ώστε να επιδείξουν έναν προσωπικό κωδικό και να πραγματοποιήσουν το τεστ. Υπεύθυνη είναι η επικεφαλής των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο Λασίθι κ. Αθηνά Καρπούζη. 

Ο Δήμος, ανέφερε, ξεκίνησε να κάνει τα τεστ σε εργαζομένους και φοιτητές που επέστρεφαν στους τόπους κατοικίας τους και σταδιακά επεκτάθηκε
και σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες που συνέχισαν να εργάζονται κατά τη διάρκεια της καραντίνας δηλαδή εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των σχολείων ειδικής εκπαίδευσης, τους εργαζόμενους στο εμπορικό κομμάτι, στα σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ.


Όποιος/α έρχεται στην περιοχή μας από άλλο μέρος της χώρας και ενδιαφέρεται να κάνει το τεστ μπορεί να πάρει τηλέφωνο στο 2841340109, δίνοντας τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, τηλέφωνο) και την ημέρα την οποία αφίχθηκε. 

Η κ. Φανουράκη τόνισε ότι «τα τεστ αυτά είναι ένα εργαλείο, ένα επιδημιολογικό εργαλείο, που δίνει την εικόνα αυτή τη στιγμή, όμως αν ο πολίτης έχει έρθει σε επαφή είτε στο ταξίδι του, είτε πιο πριν με κάποιο κρούσμα κορωνοιού, εάν δεν περάσει τουλάχιστον πέντε με επτά μέρες, ένα αρνητικό rapid test δεν τον εξασφαλίζει ότι δεν είναι και φορέας. Το να μπει κάποιος σε καραντίνα, προστατεύοντας τα πιο ευαίσθητα πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, του φιλικού του περιβάλλοντος αλλά και την ίδια την κοινότητα, δεν τον απαλλάσσει αυτό το τεστ , τού δίνει την εικόνα αλλά δεν τον απαλλάσσει από την τήρηση των μέτρων».

Όπως είπε μάλιστα «οι περισσότεροι από τους φοιτητές μας αλλά και τους πολίτες που επέλεξαν να κάνουν το τεστ μέχρι σήμερα, οι ίδιοι μπήκαν πρώτα σε καραντίνα 7 ημερών και μετά δήλωσαν συμμετοχή, κάτι που δείχνει το υψηλό επίπεδο και την ευαισθησία των πολιτών μας για την κοινότητά μας. Ο κόσμος εδώ σέβεται τον συνάνθρωπό του, έχει αντιληφθεί τους κινδύνους και προστατεύει την κοινότητα».

Όπως ανέφερε, υπάρχει επάρκεια στα τεστ που έχει πάρει ο Δήμος και συνεχίζονται, ενώ γίνονται όπως είπε και διάφορες συζητήσεις, σε συνάρτηση και με το τι θα ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου, ώστε οι πληθυσμιακές ομάδες στις οποίες γίνονται τα τεστ να εμπλουτιστούν και με άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Θα γίνει, πρόσθεσε, συζήτηση και με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου για τυχόν διενέργεια των τεστ και σε εκπαιδευτικούς και μαθητές – αν και για τους μαθητές θα είναι, όπως είπε, λίγο πιο δύσκολο να οργανωθεί κάτι τέτοιο, μιας και τα παιδιά ούτως ή άλλως είναι ανήλικα και τελούν υπό την κηδεμονία των γονέων τους.

Σύμφωνα με την ίδια, μετά τα πρώτα 4 τεστ που είχαν βγει θετικά στην απαρχή της διαδικασίας από το Δήμο, δεν έχει υπάρξει άλλο θετικό κρούσμα από αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com