Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου στο Λατώ fm: «Έτσι θα κλείνονται τα ραντεβού στα φαρμακεία για το εμβόλιο του κορωνοϊού – Η μαζική προσέλευση του πληθυσμού αναμένεται από τον Φεβρουάριο»

Για τον τρόπο με τον οποίο θα κλείνονται τα ραντεβού στα φαρμακεία για το εμβόλιο του κορωνοϊού μίλησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Καλδής στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως ανέφερε στο φαρμακείο θα πηγαίνουν με το ΑΜΚΑ τους για να κλείσουν ραντεβού όσοι δεν μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά, ενώ ξεκαθάρισε πως στα φαρμακείο ΔΕΝ θα γίνονται εμβόλια.

Οι πολίτες που θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού θα είναι αυτοί που ανήκουν στην επιλέξιμη κάθε φορά πληθυσμιακή κατηγορία που ανακοινώνεται από το κράτος.

Οι φαρμακοποιοί θα μπαίνουν, όπως είπε, σε μια ειδική πλατφόρμα, που θα είναι έτοιμη περί τις 10 Ιανουαρίου, και θα κλείνουν το ραντεβού και μετά από 21 μέρες θα κλείνεται και το ραντεβού για τη δεύτερη δόση.

Κάλεσε δε τον πληθυσμό «να προσέλθει να κάνει το εμβόλιο, όσοι είναι ενάντια ή έχουν αμφιβολίες να απευθύνονται σε ανθρώπους που ξέρουν να τους απαντήσουν τεκμηριωμένα και όχι να ακούν ‘κουβέντες του καφενείου’. 

Και αν πειστούν από τις απαντήσεις που θα πάρουν στα ερωτήματα που έχουν, να προχωρούν ή όχι στο να κάνουν το εμβόλιο, είναι δικαίωμά τους. Προφανώς θα πάρουν το κόστος της επιλογής τους».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η μαζική προσέλευση για τους εμβολιασμούς θα αρχίσει περί τον Φεβρουάριο. «Μετά το τέλος των γιορτών θα ανοίξουν οι πλατφόρμες, θα μπει ένας ρυθμός», είπε, ενώ σημείωσε πως «δεν πρέπει, αν είναι δυνατόν, να ακυρώνονται τα ραντεβού, διότι αν ακυρώνονται θα χάνονται δόσεις από το εμβόλιο αυτό θα καταστρέφεται, το εμβόλιο αυτής της εταιρίας δεν είναι μονοφυσικό, δεν είναι όπως τα εμβόλια της γρίπης δεν είναι ατομικό μία δόση για τον καθέναν, είναι ένα μπουκαλάκι το οποίο γίνεται ανασύσταση και το οποίο βγάζει πέντε δόσεις, αυτή η διαδικασία πρέπει αυτή η διαδικασία να γίνεται συνέχεια. Προφανώς για λόγους ανωτέρας βίας κάποιος μπορεί να ακυρώσει ραντεβού αλλά όχι αυτό να γίνεται συνήθεια».

Πρόσθεσε, πως σε ορισμένα φαρμακεία διατίθενται και rapid test για όποιον επιθυμεί να κάνει, ενώ για το εμβόλιο της γρίπης είπε ότι έχει σχεδόν τελειώσει η εμβολιαστική περίοδος με την κίνηση και τη ζήτηση να έχει πια σχεδόν μηδενική, ούτε υπάρχουν ποσότητες εμβολίων γρίπης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com