Ξεκινούν τα έργα στα τμήματα ΒΟΑΚ από Χερσόνησο έως Άγιο Νικόλαο εντός του 2024

Μετά τον Οκτώβριο προχωράνε οι απαλλοτριώσεις για το τμήμα Νεάπολης – Άγιος Νικόλαος ( Β.Ο.Α.Κ.) . Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Υπάρχει η πιθανότατα οι εργασίες να ξεκινήσουν από τον επαρχιακό δρόμο αν όχι  η κυκλοφορία θα εκτραπεί στο παλιό οδικό εθνικό δίκτυο κατά τη διάρκεια εργασιών στο νέο τμήμα.

Εντός του 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν οι χωματουργικές εργασίες για το τμήμα Χερσόνησος- Άγιος Νικόλαος , ενώ παράλληλα δρομολογείται η σύνδεση με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ είναι μήκους 157,5 χλμ. Ένα πολύ σημαντικό δεδομένο είναι πως προβλέπεται η κατασκευή 34 χλμ σηράγγων και για τα δύο ρεύματα .

Το τελικό βήμα είναι η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών που θα κρίνει ποιο από τα τρία σχήματα θα πρωτεύσει στο μεγάλο τμήμα του ΒΟΑΚ από τα δυτικά. Να θυμίσουμε πως το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη που είναι ΣΔΙΤ υπογράφηκε τον Μάιο και το Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος πέρυσι με ανάδοχο την εταιρεία ΑΚΤΩΡ.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η κατασκευή του ΒΟΑΚ έχει χωριστεί σε τρία διακριτά μέρη: το πρώτο είναι η τμήμα της παραχώρησης μεταξύ Χανίων και Χερσονήσου, το δεύτερο είναι η ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη και το τρίτο είναι το δημόσιο έργο στο τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος.


Πηγή: anatolh.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com