Την Σπιναλόγκα επισκέφτηκε η κ.Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη – Θα ζητήσει τη χρηματοδότηση των έργων υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του νησιού από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Στην Σπιναλόγκα ξεναγήθηκε , η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης της στον Άγιο Νικόλαο. 
Στην τοποθέτηση της τόνισε ότι στόχος της επιτροπής είναι  να γίνουν δράσεις  που θα παραμείνουν στον τόπο.

Θα στηρίξει την προσπάθεια ένταξης της Σπίναλόγκας στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO, ζητώντας μάλιστα από την κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη ως Πρέσβειρα της UNESCO και την υπουργό Πολιτισμού να ενισχύσουν το αίτημα αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά « Κάνω επίσημα έκκληση στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη που είναι πρέσβειρα της UNESCO , να βοηθήσει ούτως ώστε η πρόταση που έχει γίνει στην UNESCO να προχωρήσει, γιατί πρόκειται για ένα οικουμενικό μνημείο με αξίες και συνδέεται με το ‘21. Μέσα από αυτό θα αναδειχθούν αξίες  όπως η αντοχή, η γενναιότητα, η ανθεκτικότητα και η αγάπη για τη ζωή» .

Την διοργάνωση «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου» πρότεινε ο Δήμος για τις εκδηλώσεις του «Ελλάδα 2021».

Η κ.Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη μεταξύ άλλων είπε ότι θα ζητήσει από τον του υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» των έργων υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του νησιού.


Ρεπορτάζ Δ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις