Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης στο Λατώ fm: «Η κυβέρνηση έχει αλλάξει άποψη καμιά εικοσαριά φορές για τον ΒΟΑΚ, καταστροφικός για την Κρήτη ο τρόπος που λειτουργεί – Το έργο θα γίνει με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα»

«Έχουν γίνει απίστευτα λάθη. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι καταστροφικό για την Κρήτη. Ήδη τα σχήματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό από Καστέλι – Χερσόνησο και άλλα 5 από Χερσόνησο-Νεάπολη, δεν ξέρουμε εάν μετά από τόσο καιρό εμμένουν στην επιλογή τους». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στις απαντήσεις του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη στη σχετική ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή. 


Όπως τόνισε «όταν μεγαλώσει ο υπουργός, θα μάθει πως γίνονται και έργα. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια χώρα που είναι σε βαθιά οικονομική κρίση και περίπου 8 δισ. έργα αντί να υλοποιούνται, έχουν είτε ακυρωθεί οι διαγωνισμοί, είτε οι συμβάσεις τους δεν έχουν προχωρήσει, όπως είναι και ο ΒΟΑΚ. Στην Κρήτη έπρεπε να υπάρχουν δύο συμβάσεις αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλες που θα υλοποιούνται και να γίνεται και ένα δημόσιο έργο από Νεάπολη – Άγιο Νικόλαο. Για τη Σητεία αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να ολοκληρωθούν εκκρεμούσες για χρόνια μελέτες, να ενταχθούν τμήματα του οδικού δικτύου στη στρατηγική μελέτη για το υπόλοιπο δίκτυο και μέσα από τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ να γίνει ένας δρόμος που θα είχε άλλη χάραξη και άλλες ποιοτικές προδιαγραφές από αυτές που σήμερα υπάρχουν».

Η κυβέρνηση σε ένα χρόνο όπως είπε «έχει αλλάξει άποψη καμιά εικοσαριά φορές για τον ΒΟΑΚ. Έχει πει ψέματα χιλιάδες φορές. Ο υπουργός κ. Καραμανλής λέει ότι βρήκε κάποια γραφήματα, και λίγες μέρες μετά πάνω σε αυτά πήρε έγκριση από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Ποια έγκριση μπορεί να δώσει μια Υπηρεσία εάν δεν έχει μελέτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές; Είπε επίσης ότι δεν θα κάνει τους διαγωνισμούς που εμείς κάναμε αλλά έναν διαγωνισμό και έναν δρόμο από Καστέλι-Σητεία, μετά είπαν ότι θα συνδεθεί το έργο με την Αττική Οδό, μετά είπαν ότι θα βάλουν διόδια και αφού είδαν ότι αυτό το σενάριο δεν βγαίνει είπαν να δουν αυτό που είχαμε ξεκινήσει εμείς. Ως υπουργείο ανέθεσαν τις γεωτεχνικές μελέτες, που σημαίνει και μεγάλο κόστος και πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Έχουν γίνει απίστευτα λάθη. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι καταστροφικό για την Κρήτη. Ήδη τα σχήματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό από Καστέλι – Χερσόνησο και άλλα 5 από Χερσόνησο-Νεάπολη, δεν ξέρουμε εάν μετά από τόσο καιρό εμμένουν στην επιλογή τους. Ας ελπίσουμε σύντομα να βάλει μυαλό και να συνεχίσει το σχεδιασμό που είχαμε».

Ερωτώμενος εάν επιμένει στη θέση που είχε διατυπώσει από πέρυσι τον Οκτώβριο ότι «ο ΒΟΑΚ θα γίνει με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως «αυτό είναι βέβαιο, εάν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση ακόμη και εάν ολοκληρώσει την τετραετία, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί».  

Τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο και την απόφαση να πάει το Συνέδριο για την ανασυγκρότηση του κόμματος όταν το επιτρέψει ο κορωνοϊός, είπε μεταξύ άλλων πως «μας δίνεται ο χρόνος που είχαμε ανάγκη ώστε με πιο συντονισμένο τρόπο να συγκροτήσουμε απόψεις και οργανωτικές δυνάμεις». 

Αναφερόμενος στις εσωτερικές διεργασίες και σε έριδες είπε πως «στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο χαμηλή η ένταση από εσωκομματικές διαφωνίες από οποιοδήποτε άλλο κόμμα είναι σε τέτοια συνεδριακή διαδικασία».

Για το 15,2% ύφεση στο ΑΕΠ το β΄τρίμηνο του ’20

Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που κάνουν λόγο για ύφεση 15,2% του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ανέφερε πως «αυτά είναι προσωρινά στοιχεία, όταν έχουμε τα οριστικά μπορεί να έχουμε πολύ πιο δυσμενέστερη αποτύπωση. Φαίνεται από αυτά η πλήρης αποτυχία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη. Οι 4 χώρες στην Ευρωζώνη με χειρότερη ύφεση, έχουν άλλη δομή σε οικονομία και παραγωγικό ιστό, επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, και μπορούν πιο εύκολα να επανακάμψουν.
Τα λάθη που έγιναν στη δική μας περίπτωση, είναι γιατί δεν επιδοτήθηκε η εργασία, γιατί δεν μπορούν ακόμη και σήμερα να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί υπήρξαν παλινωδίες και διάφορες αποφάσεις στο άνοιγμα του τουρισμού, μέτρα που δεν πάρθηκαν, κλπ. Το Εθνικό Κέντρο δεν μπορεί πλέον να κάνει διαγνωστικά τεστ. Είναι η γνωστή πολιτική σε όλα τα θέματα, του ‘βλέποντας και κάνοντας'». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com