Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης στο Λατώ fm: «Δωρεάν μεταπτυχιακό από το 2021 στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Αγ. Νικόλαο – Το ΕΛΜΕΠΑ θα στείλει άμεσα επικαιροποιημένη την μελέτη σκοπιμότητας στο υπουργείο για τη λειτουργία των νέων σχολών στο Λασίθι»

Νέο, δωρεάν μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε συναφές αντικείμενο της σχολής και με 25 εισακτέους αναμένεται να ξεκινήσει, για πρώτη φορά, από τον επόμενο Οκτώβριο στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου  στον Άγιο Νικόλαο, όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Τμήματος Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης. Ήδη, συμπλήρωσε, για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται και το Διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής δεν έχει επηρεαστεί ουσιαστικά από την πανδημία, με το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων να γίνεται εξ αποστάσεως, την ώρα που οι εγκαταστάσεις στα Λακώνια είναι κανονικά ανοικτές.

Ζήτημα, όπως τόνισε, αποτελούν τα δύο δρομολόγια που γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή για τη μεταφορά των φοιτητών στο Τμήμα, με τον ίδιο να έχει κάνει σχετικές ενέργειες τόσο με την πλευρά του Δήμου όσο και το ΚΤΕΛ. Ευελπιστεί, όπως είπε, ότι διαμέσου της αστικής συγκοινωνίας που αναμένεται να λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο θα υπάρξει η δυνατότητα να εξυπηρετηθεί και η μεταφορά φοιτητών προς τα Λακώνια.

Για τις φοιτητικές εστίες, τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία του ΕΛΜΕΠΑ με το υπουργείο να προχωρήσει ο σχετικός φάκελος που έχει ήδη κατατεθεί προβλέποντας στέγαση για 100 συνολικά φοιτητές του Τμήματος. 

Για το τμήμα του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο αλλά και όλες τις σχολές στο πλαίσιο του ΕΛΜΕΠΑ, είπε ότι η Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει τη μελέτη σκοπιμότητας – που από πέρυσι είχε γίνει  από το ΕΛΜΕΠΑ – με συγκεκριμένα πλέον ερωτήματα για συγκεκριμένα κεφάλαια. «Θα επικαιροποιήσουμε την μελέτη και θα την αποστείλουμε στο υπουργείο, αναμένοντας τις σχετικές αποφάσεις για τις σχολές στο Λασίθι αλλά και σε όλη την Κρήτη. Όλα αυτά βέβαια είναι πολιτικές αποφάσεις οπότε δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα και εάν θα προχωρήσει η διαδικασία. Το θέμα, πάντως, δεν έχει μείνει στάσιμο, οι συνθήκες με την πανδημία πήγε πίσω και αυτή τη διαδικασία». 


Ακούστε εδώ αναλυτικά:


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com